Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Ελάτε πριν το τσίκνισμα...

Συνάδελφοι, πριν το... τσίκνισμα, λόγω της ημέρας, σαφώς και υπάρχει λόγος να συναντηθούμε ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 28/02 κατά τις 4:00 μ.μ. στα γραφεία της εφημερίδας μας.

Μοσχάτο 27/02/08
(49η ημέρα σε επίσχεση εργασίας)

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δωρεάν μαθήματα σαβουάρ βιβρ απ’ τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο! Αφησε τους –επί 50ημέρου – συντάκτες του SPORTIME να τον περιμένουν πέντε ώρες έξω απ’ την αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ της Ενωσης και ενώ τους είπε να περάσουν μέσα εξαφανίστηκε! Ψάχνε όλοι να βρουν τον πρόεδρο κι αυτός ήταν άφαντος. Ματαίως τον περίμεναν οι συνάδελφοι του, το ίδιο και οι υπόλοιποι σύμβουλοι, έως ότου αντιληφθούν πως χωρίς να ενημερώσει κανέναν, την είχε... κάνει απ’ την Ακαδημίας.
Είναι εντυπωσιακό πάντως το πόσο διαφορετική ήταν η εικόνα του ΔΣ εν τη απουσία του. Ολες οι αριστερές παρατάξεις αγαπημένες και ενωμένες εμφανίστηκαν αποφασισμένες για «ακτιβίστικου» τύπου παρεμβάσεις. Από τότε, ωστόσο, ουδείς στο Μοσχάτο είχε νέα τους.

"Γραφείο Τύπου"

Ανώνυμος είπε...

Να πούμε ότι είμαστε δυσαρεστημένοι, δεν θα είναι αρκετό. Η αλήθεια είναι πως έχουμε αρχίσει να αγριεύουμε εδώ στο SPORTIME απ’ τη στάση που κρατά η ΕΣΗΕΑ στο θέμα μας.
Γιατί εάν ο Κωσταγιώργης μπορεί καλά να κρύβεται, όλοι μας γνωρίζουμε καλά που βρίσκονται τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Κι όταν η υπομονή μας εξαντληθεί, ας ελπίσουμε πως η Ενωση και ο πρόεδρός της δεν δηλώσουν... αιφνιδιασμένοι, ούτε θα εκφράσουν -απλά- τη... λύπη τους.
Αλλά δεν θα εκπλαγούμε... Αυτό έχει ξαναγίνει. Οταν το MEGA λειτούργησε απεργοσπαστικά στην απεργία της 13ης Φεβρουαρίου.
Και για να έχουμε καλό ερώτημα το Μεγάλο Κανάλι (και) συμφερόντων ΔΟΛ δεν είναι;
Οπως άλλωστε και η νέα αθλητική εφημερίδα, η θρυλούμενη ως «Αρένα».

Ανώνυμος είπε...

Βαστάτε Τούρκοι τα άρματα, μην στηθεί αλλού η «αρένα»! Σε τίποτα πιεστήρια, ή πρακτορεία διανομής... Γιατί τότε «θα χυθεί αίμα». Και θα είναι πολλοί οι υποψήφιοι για το όσκαρ!

Ανώνυμος είπε...

"ΑΝΩΝΥΜΟΣ"

Το Αμερικανικό Σύνταγμα (αφού αυτό "υπηρετεί" το blog μας μιας και είναι "com" και όχι "gr") και πρόσφατες αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, κάνουν σαφές το εξής: "Η προστασία του ανώνυμου λόγου είναι ζωτική για τον δημοκρατικό διάλογο… Η ανωνυμία αποτελεί καταφύγιο από τη τυραννία της πλειοψηφίας και υλοποιεί ένα βασικό στόχο του Συντάγματος: την προστασία μη δημοφιλών πολιτών από την αντεκδίκηση μιας μη ανεκτικής κοινωνίας…".

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ;

Από τις 10 Ιανουαρίου οπότε και η εφημερίδα Sportime βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, η ΕΣΗΕΑ αδυνατεί να απαντήσει εάν έχει ανασταλλεί η κυκλοφορία της, ή αν όντως είμαστε σε επίσχεση και διεκδικητικές κινητοποιήσεις...
Αλλά πώς πράγματι να απαντήσει στο μέγα σκάνδαλο που όμοιό του δεν έχει ξαναγνωρίσει ο ελληνικός και ίσως ο παγκόσμιος Τύπος, όταν από τον Οκτώβριο οπότε πληρωθήκαμε για τελευταία φορά και άρχισαν τα προβλήματα, εμφανίστηκε για λογαριασμό της, μια και μόνη φορά ο σύμβουλος κ. Χ. Κυρίτσης;
Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί κανείς από καμιά 70 οικογένειες δημοσιογράφων που είναι είναι μόνοι κι έρημοι και παλεύουν το σκάνδαλο των σκανδάλων...
Γιατί άλλο νομική υπηρεσία της Ενωσης -που στάθηκε και στέκεται- και άλλο διοικητικό συμβούλιο που εκπροσωπεί και εκφράζει το "Συνδικαλιστικό;" -αναγκαία εκ των πραγμάτων τα εισαγωγικά- όργανο...

Κανένα πρόβλημα λοιπόν. Ας παραμείνουν στην μακαριότητά τους και εμείς θα δώσουμε ραντεβού λίγο πριν την κάλπη. Και με δελτία Τύπου που θα θυμίζουν και στον τελευταίο συνάδελφο έργα και ημέρες...

ΥΓ. Ερώτηση. Η ΠΟΕΣΥ τι άκριβώς είναι, τι αντιπροσωπεύει και ποιους κινητοποιεί;
ΥΓ. ευχαριστώ θερμά τον γραμματέα του ΠΣΑΤ Σωτ. Τριανταφύλλου, εγώ ο συλλέκτης κυπριακών Ευρώ (ξέρει ποιος είμαι) για το πραγματικό και ανυπόκριτο ενδιαφέρον του.

Ενας περήφανος "ταλαίπωρος" του Sportime.

Ανώνυμος είπε...

Καμία ψήφο στα δ.σ. της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
Για τους 50-60 εργαζομένους του Σπορτάιμ, τελειώσατε κύριοι.
Μετά από δύο μήνες επίσχεση, ουδείς είναι δίπλα μας.
Σε κάθε συνεδρίαση τους έπρεπε να έχουν θέμα το Σπόρτάιμ.
Η ΕΣΗΕΑ ή δεν την ενδιαφέρει ή κάποιο άλλο παιχνίδι παίζει.
Αλλά και ο ΠΣΑΤ έπρεπε να συμπαρασταθεί έστω ηθικά. Στην πραγματικότητα έπρεπε να πρωτοστατεί σε κάθε κίνηση μας. Γιατί κύριοι δεν συμμετέχει ο ΠΣΑΤ στη μηνυτήρια αναφορά; Δεν θίγονται συμφέροντα των μελών του; Διακοσμητικοί ήταν και θα είναι. Ηθική συμπαράσταση έχουμε δει μόνο απ' το Σωτηράκη. Οι άλλοι που είναι;
Οι Κωσταγιώργηδες μη χαίρονται για τα παραπάνω. Μπορούμε και μόνοι μας. Και μπορούμε πολλά ακόμα πράγματα που σιγά-σιγά θα τα δει.
ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΝΥΝ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΣΑΤ.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στην ΕΣΗΕΑ που 50 μέρες μετά την έναρξη της επίσχεσης εργασίας στο "Sportime" εξακολουθεί να κωφεύει ελπίζοντας προφανώς πως το θέμα θα λυθεί από μόνο του... Θα ήθελα να θυμίσω απλά ότι όταν προ τετραετίας έγιναν δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις στον "ΦΙΛΑΘΛΟ" το τότε ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, πρωτοστατούντων των Μαθιουδάκη, Ράμμου, Νταουντάκη, Τρίμμη (αν παραλείπω κάποιους δεν γίνεται εσκεμμένα), ήταν εκεί. Στο πεζοδρόμιο του "Κουρείου". Κάποιοι δε δεν δίστασαν να συγκρουστούν ακόμα και με τα ΜΑΤ που είχε στείλει ο αξιότιμος κύριος Τσιρώνης (αυτός που έστειλε τα ΜΑΤ στους... συνταξιούχους ακόμα και τους συναδέλφους του). Κύριε Σόμπολε τα ακούς;

Ανώνυμος είπε...

Ορθώς επαινείτε τον συνάδελφο Σωτήρη Τριανταφύλου. Δείχνει στην πράξη ότι έχει τον συνδικαλιασμό μέσα του. Μήπως ατο επόμενο συμβούλειο της ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να γ΄νει μία δυναμική προυσία στων συντακτών του Σπορτάιμ ώστε τουλάχιστον να καταλάβουν ότι τυς πήραμε... χαμπάρι ότι είναι κομμ΄τι του συστήματος. Το αντίθετο θα πρέπει να το αποδείξουν. Συνάδελφοι η μόνη λύση είναι νότητα και πάλη.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορει να ανταποκριθεί στο ρόλο της διοτι στην περίπτωση του Sportime πολύ απλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. Εχει παραλαβει ενα σωρό στοιχεία απο την πρωτη στιγμη για αυτη την αμαρτωλή ιστορία, γελάνε και οι μαϊμουδες για τη... νόμιμη κάλυψη του Κωσταγιώργη και της υπολοιπης παρέας στο Μοσχάτο και όμως τα αυτονόητα, σαν συνδικαλιστικό όργανο, δεν τα έχετε κάνει.
Τα αυτονόητα κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στην παρουσα φάση είναι:
Να μπλοκάρεται ΟΛΟ το μαγαζί και
να γίνουν μηνύσεις και απο ΕΣΑΣ.
Εμείς, οι συντάκτες, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Εσείς, εκεί στο Δ.Σ., όλοι σας, Δεξιοί, Πασόκοι, Αριστεροί προσπαθήστε να βγείτε από τα αδιέξοδα που σαν ταπεινοί υπάλληλοι των κομμάτων σας μόνοι σας δημιουργήσατε σε βάρος όλου του κλάδου.
Κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ...
Εχετε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα ερωτήματα που σας θέσαμε καιρό τώρα;
Θέλουμε ΕΡΓΑ και όχι κούφια ή γλυκά λόγια;
Εμείς εδώ είμαστε.
Εσείς;

Ανώνυμος είπε...

Φυσιολάτρες περιηγητές...

Τελικά η ΕΣΗΕΑ περί τίνος πρόκειται;
Πρόκειται περί εξοραϊστικού συλλόγου; φυσιολατρικού και περιηγητικού; Ροταριανού; τι ακριβώς; Ζητείται απάντηση...
Και ξαναρωτώ τι ακριβώς σημαίνουν τα αρχικά Π.Ο.Ε.ΣΥ...

Περήφανος "ταλαίπωρος" του Σπορτάιμ

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκια μου, αφήστε την ΕΣΗΕΑ και τον ΠΣΑΤ. Αυτοί είναι από άλλο ανέκδοτο. Εγώ σας έχω ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ! Κάθεστε καλά στη θέση σας; Διαβάστε:

Ακούστηκε να λέει σε κάποιον ο Κωσταγιώργης: "Γιατί δηλαδή να μην καταφύγω και εγώ στον Εισαγγελέα, γι' αυτά που γράφονται εις βάρος μου στο blog;".

Το διανοείστε συνάδελφοι; Δεν έχετε λιώσει από τα γέλια; Δεν είναι αδιανόητο το θράσος; Ο τύπος είναι μοναδικός, ανεπανάληπτος, όμοιος του δεν υπάρχει. Αν έχει πράγματι ξεστομίσει τέτοια ατάκα, ένα έχω να προτείνω φίλοι μου:

Σ-Κ-Ι-Σ-Τ-Ε Τ-Ο-Ν!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή φίλε προτείνεις την ανοχή στον ζαμανφουτισμό των αρμοδίων οργάνων και όχι την κατακραυγή τους. Αν αυτό είναι η πλέον λογική και αποτελεσματική λύση ας την ακολουθήσει η πλειοψηφία. Με τέτοιες όμως υποχωρήσεις οι λουφαδόροι την βγάζουν καθαρή και ας σας έχουν αποσπάσει την ψήφο με φρούδες υποσχέσεις. Πρέπει να σκύψουν και η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ και γενικότερα η ΠΟΕΣΥ στο προβλημά σας γιατί έχουν υποχρέωση να το κάνουν. Τώρα άν τους θεωρήσουμε όλοι "άλλα ανεκδοτα" να μη ξαναψηφήσουμε ΠΟΤΕ και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. Η συνεχής αδιαφορία τους όμως το κέφι των Κωσταγιώργηδων κάνει...(ΜΑΪΚ)

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν να αφήσει τα ανέκδοτα ο Κωσταγιώργης και να δει που θα κρυφθεί.
Δεν θα αργήσει η ώρα και η μέρα που θα τρέχει και δεν θα φτάνει.
Αυτή τη φαινομενική ... ησυχία να έχει κατά νου και να ετοιμάζεται.
Όσο για την ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ και τον ΠΣΑΤ, ασφαλώς και θα χρειαστεί να δικαιολογήσουν πολλά για την εκωφαντική απουσία τους, περίπου 2 μήνες τώρα.
Και αυτοί θα καταλάβουν ότι δεν έχουν να κάνουν με βουτυρομπεμπέδες, αλλά με εργαζόμενους που παλεύουν για την αξιοπρέπεια και το ψωμάκι τους.
Οπότε, βαστάτε Τούρκοι τ'άρματα συντρόφια.

HI - FI

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι και συνάδελφοι, ο... υπάλληλος Κωσταγιωργης (διότι εκδότης Κωσταγιώργης είναι ακόμη πιο σύντομο ανέκδοτο) προσπαθεί απλώς να κάνει τη δουλειά του και να φέρει εις πέρας αποστολές που ανέλαβε.
Τα αρμόδια όργανα είναι αυτά που πρέπει να τον ελέγξουν εάν... καλώς πράττει!
Και μέχρι τώρα από τις πράξεις τους, φαίνεται ότι μάλλον... καλώς πράττει. Δηλαδή ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ.

Φυσικά δεν είναι μυστικό ότι και στην Εισαγγελία γνωρίζουν (αλλά ακόμα και στην αντιτρομοκρατική) ονόματα και διευθύνσεις όπως του Μιχάλη, του Μιχάλη, ίσως του Θανάση, της Φρύνης, του Κώστα και... των άλλων παιδιών.
Τώρα το "γιατί" τους ανέχονται, θα το μάθουμε. Σύντομα!
Αλλωστε εδώ είναι Βαλκάνια.

MARKOS

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρει κανέναν, από τις διωκτικές και εισσαγγελικές αρχές αυτής της χώρας, να πληροφορηθεί πως έγινε και δύο εφημερίδες, η Αθλητική Ηχώ, του Κλεομένη Γεωργαλά και του Σέμπου, αλλά και η Ώρα του επιγόνου του δεύτερου, κατέληξαν - με παραλλαγή των ονομασιών τους (Αθλητική και Νέα Ώρα) στη γνωστή συμμορία που λυμαίνεται ΜΜΕ (εφημερίδες, σάιτ, ραδιόφωνο), μεταξύ των οποίων και το πολύπαθο Sportime;
Ενδιαφέρει κανέναν εκεί, στην ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ και τον ΠΣΑΤ -ή επειδή Πρόεδρος του τελευταίου είναι Διευθυντής Σύνταξης στην Νέα Ώρα, αγρόν ηγόραζε - να ασχοληθούν με ένα εν δυνάμει ΣΚΑΝΔΑΛΟ που δεδιπλένεται αργά, σταθερά και μεθοδικά στον Ελληνικό Τύπο;
Ιδού η Ρόδος ...

HI FI

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι, με μεγάλη προσωπική και επαγγελματική θυσία συνεχίζετε έναν αγώνα που ίσως βοηθήσει να ξεβρωμίσει κάπως ο χώρος των ΜΜΕ και να αφυπνισθούν οι μόνιμα κοιμώμενοι αρμόδιοι του Κράτους και των Συνδικαλιστικών Οργάνων! Μπράβο σας και συγχαρητήρια!
Διαβάζοντας τις κραυγές αγανάκτησης πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω από τον ΠΣΑΤ να εξετάσει το θέμα και να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες πίεσης στα όργανα και στις υπηρεσίες που όντως μπορούν να κάνουν κάτι στο τεράστιο αυτό ζήτημα (την τεράστια πληγή καλύτερα...) που άνοιξε ο Ανδρουλιδάκης και οι μετέπειτα συνεργάτες του στις λαμογιές...
Αυτό λοιπόν και μόνο ήθελα να σας κάνω γνωστό, απλώς για να το γνωρίζετε... Αλλωστε είναι και το μόνο που μπορώ να κάνω σαν ένας άνθρωπος που αφού συνέβαλε τα μέγιστα στη γέννηση, αγάπησε και πόνεσε (και ζημιώθηκε τελικά) αυτή την εφημερίδα...

Φιλικά και συναδελφικά

Γιάννης Μαμουζέλος

Ανώνυμος είπε...

"Ζέλο" νάσαι καλά


Γιάννη μου να είσαι πάντα καλά και καλό ταξίδι στη Βαλένθια. Καλή μετάδοση και καλό μετάλλιο στην... Πηγή.
Ποτέ κανείς από μας δεν αμφέβαλλε για το ενδιαφέρον σου για την εφημερίδα αυτή. Ακόμα και στιγμές που διατελέσαμε... "ακατούρητοι" από την πολύ δουλειά τα καλοκαίρια με τις άδειες...
Γιάννης Κούρκουλος

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιάννη και φίλοι (όσοι με θεωρείτε έτσι...) του Sportime, δεν ξέρω αν μέναμε όπως... γράφεις, αλλά η ουσία είναι ότι ο ΠΣΑΤ κινήθηκε! Και μ' αυτό δεν θέλω ούτε να επαινέσω την αφεντιά μου ούτε φυσικά μέμφομαι κανένα συάδελφο στο Σύνδεσμο... Ισως να συνέπεσαν οι κινήσεις μας, ίσως να μην είχαν προλάβει να έρθουν και να πουν κάτι ουσιαστικό για εσάς...
Ελπίζω ότι τώρα κάτι θα κινηθεί, αν και -δυστυχώς- φοβάμαι πως δεν εξαρτάται από εμάς ή εσάς, αλλά από κάποιους άλλους...
Στους οποίους πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι καλό είναι να μη μας θυμούνται με λογίδρια στις ΓΣ ούτε στις γιορτές και πανηγύρεις, γιατί εμείς μπορούμε -ίσως πρέπει- να τους ξεχάσουμε στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ συνολικά ως αθλητικοί συντάκτες... Μήπως αλήθεια πρέπει να υπενθυμίσουμε και στο Γιώργο Βλαβιανό ότι αποτελεί (ή μήπως αποτελούσε;) μέλος του ΠΣΑΤ;
With love
Zelos