Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Ανοιχτή Επιστολή Νο2

ΠΡΟΣ
1. Υπουργείο Δικαιοσύνης
2. Υπουργείο Απασχόλησης
3. Υπουργείο Οικονομικών
4. Υπουργείο Τύπου
5. Πολιτικά Κόμματα
5. Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο
6. ΕΣΗΕΑ
7. ΠΟΕΣΥ
8. ΠΣΑΤ
9. ΤΣΠΕΑΘ
10. ΕΔΟΕΑΠ
11. Μέσα Ενημέρωσης


Το σκάνδαλο συνεχίζεται …


Εμείς, οι Συντάκτες και εργαζόμενοι στην εφημερίδα Sportime, απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που ΜΠΟΡΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθούν με το τεράστιο ΣΚΑΝΔΑΛΟ που εξελίσσεται στην καμπούρα μας, αλλά και που έχει ευρύτερες διαστάσεις για το σύνολο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ της χώρας μας.
Εμείς, που από τις 10 Ιανουαρίου 2008 βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων μισθών μας, από μια εργοδοσία που εξακολουθεί ουσιαστικά ανεμπόδιστη να κινείται στο ημίφως, να παρανομεί και να ερμηνεύει κατά το δοκούν τους νόμους του Κράτους, απέναντι στους οποίους θεωρεί ότι έχει ασυλία, ζητάμε την παρέμβαση εκείνων που εντέλλονται να ασχοληθούν με το ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
Στην Ανοιχτή Επιστολή μας στις 18 Ιανουαρίου, την αναφορά μας στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ SPORTIME στις 14 Φεβρουαρίου, αλλά και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μας στο διάστημα των περίπου δύο μηνών που διαρκεί η αγωνιστική μας διεκδίκηση, ζητούσαμε την ΑΜΕΣΗ και ουσιαστική παρέμβαση:
*Της Ελληνικής Δικαιοσύνης
*Των συναρμόδιων υπουργείων που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (Δικαιοσύνης, Τύπου, Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Απασχόλησης κ.λπ)
*Της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος
*Της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών
*Των Ασφαλιστικών μας Ταμείων (ΤΣΠΕΑΘ, ΕΔΟΕΑΠ)
*Της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και του ΠΣΑΤ
Σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να τους θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους.
Σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να τους θυμίσουμε ότι καμία σιωπή, καμία αβελτηρία, κανένα κρυφτούλι, δεν μπορεί να μας κάνει να κατεβάσουμε τη σημαία του αγώνα μας.
Σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να διατρανώσουμε την θέληση και την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αποκάλυψης της όποιας συγκάλυψης επιχειρείται, είτε με τη λογική της νωχελικής αντιμετώπισης του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ, είτε με την εκκωφαντική απουσία εκείνων που όφειλαν να είναι μαζί μας και κρύβονται.
Οι Συντάκτες του Sportime, απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2007, περιμένουν πλέον αποφάσεις και δράσεις και όχι ευχολόγια.
Οι Συντάκτες του Sportime, ΑΠΑΙΤΟΥΝ να πληροφορηθούν:
*Τι απέγινε η offshore εταιρεία του Παναμά στην οποία φέρεται να είναι υποθηκευμένος ο τίτλος της εφημερίδας μας και ποιών πραγματικά συμφερόντων είναι
*Πως δικαιολογείται το γαϊτανάκι των συνεχών αλλαγών, μεταβιβάσεων και πτωχεύσεων σε μια σειρά από εταιρείες, από το 2002 και μετά, με πρόσωπα υπαρκτά και ανύπαρκτα, πολλά από τα οποία βεβαρημένου παρελθόντος
*Ποιος και γιατί ο ρόλος της Τράπεζας Πειραιώς, από το 2002 μέχρι σήμερα, με τις κατά καιρούς δανειοδοτήσεις της σε εταιρείες σκοτεινών συμφερόντων και τις εκλεκτικές επαφές και συνεργασίες με διάφορους απίθανους τύπους
*Ποιοι και πως επέτρεψαν την δραστηριοποίηση σε άλλα ΜΜΕ, όπως ραδιόφωνο με νόμιμη συχνότητα από το ΕΣΡ μάλιστα και ιστοσελίδα – με λογότυπο Sportime – καθώς επίσης και άλλα έντυπα των οποίων αλλοιώθηκαν οι τίτλοι τους (από «Αθλητική Ηχώ» σε «Αθλητική» και από «Ώρα για Σπορ» σε «Νέα ώρα»), από ανθρώπους που εμφανίζονται να έχουν ασυλία από τους νόμους του Κράτους αν και είναι μπλεγμένοι μέχρι το λαιμό σε σκάνδαλα.
*Πως η ΕΣΗΕΑ αποδέχεται και συζητά, με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του Sportime Κώστα Κυριακόπουλο, του ανθρώπου με τα … χίλια και ένα ονόματα και τις άλλες τόσες ιδιότητες, που κυκλοφορεί ανενόχλητος προκαλώντας, από τη στιγμή που αδυνατεί – όπως ισχυρίζεται, η Ένωση – τόσο καιρό να διαπιστώσει την επίσημη ιδιότητα του και να τον ελέγξει επί της ουσίας.
Εν τέλει, οι Συντάκτες του Sportime, οικονομικά εξασθενημένοι σίγουρα αλλά ταυτόχρονα περήφανοι και αξιοπρεπείς, θα συνεχίσουν να μάχονται για την προστασία των δικαιωμάτων τους, με την ελπίδα ότι η ευνομούμενη Πολιτεία και οι εντελλόμενοι φορείς της, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Μοσχάτο, 3 Μαρτίου 2008

Οι ευρισκόμενοι στην 54η ημέρα επίσχεσης εργασίας Συντάκτες
της εφημερίδας SPORTIME

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι-ες, θα μου επιτρέψετε να σας λέω έτσι γιατί έτσι σας νοιώθω αν και τεχνικός της τηλεόρασης.Θα σας πρότεινα να ζητήσετε και την συμπαράσταση πέρα των ενώσεων που λέτε ,όπως π.χ. η ΕΤΙΤΑ είμαι σίγουρος για την συμπαράσταση τους και μάλιστα στην πράξη.Σας εύχομε καλό γώνα και καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Η συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ ειναι το ζητούμενο αλλά και ευπρόσδεκτη.
Σας ευχαριστούμε παιδιά

Συντάκτες Sportime

mikros fokion είπε...

Μικρα
Μεγαλα
Εγκληματα

Ειστε απαραδεκτοι. δεν φτάνει που σας πρόσφεραν την δυνατοτητα να εργαστείτε θέλετε και να πληρωθείτε; και συγγνωμη τι μισθους ειχατε; Πεινας ηταν, οποτε εχετε συνηθισει... ελεος πια σε αυτη τη χωρα! πότε επιτελους θα καταλαβουν οι εργαζόμενοι οτι πρεπει να φροντίσουν για το καλο των εργοδοτων; λοιπον αφηστε τα αυτα, δουλεψτε και καντε και εναν ερανο να συγκεντρωσετε χρηματα για τον καημενο εργοδοτη σας!

http://mikrosfokion.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι... στα όπλα!
Αν περάσει αυτή η επιστημονική μαϊμουδιά που στήνει περίτεχνα το ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ που θέλει να αλώσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στα ΜΜΕ τότε ξεχάστε κάθε έννοια ελευθερίας της έκφρασης ακόμα και σε επίπεδο "ανταρτοπολέμου".
Εδώ δεν είναι μόνο το Sportime. Εδώ είναι μια γενναία πρόβα πλήρους άλωσης των ΜΜΕ με στόχο τον απόλυτο έλεγχό τους (διότι ακόμα δεν το έχουν καταφέρει) από την... (όχι κατά Πλάτωνα) δικτατορία των αρίστων!
Σκεφτείτε συνάδελφοι το άμεσο μέλλον και σκεφτείτε ότι τα παιδιά στο Sportime είναι μόνον η αρχή.

NIKITARAS

Ανώνυμος είπε...

Νικηταρά ελάτε...

Εχεις δίκιο Νικηταρά, έτσι είναι. Προσπάθεια καθολικής άλωσης.Αρα λοιπόν στο πλευρό μας όλοι και οργανώστε κάποια στιγμή να βρεθείτε εδώ στα γραφεία μας. Και ατομικά (που το έχουμε ανάγκη για ψυχολογική στήριξη μια και η ΕΣΗΕΑ λάμπει δια της απουσίας της...) και μαζικά. Ας το συντονίσουμε.
Υ.Γ: Χαιρετίζω το πενευματώδες και σκωπτικό σχόλιο του Μικρού Φωκίωνα

Περήφανος "ταλαίπωρος" του Sportime

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, είμαστε μαζί σας. Να κλείσετε τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και να κάνετε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Τύπου. Το θέμα θα παιχτεί στα κανάλια και θα δοθεί δημοσιότητα. Μη χάνετε χρόνο. Βγείτε στους δρόμους. Θα έρθουν και άλλοι μαζί σας. Να γίνουν έτσι ρόμπα κάποιοι που καλυπτουν τον Κωσταγιώργη και δυστυχώς είναι πολύ υψηλά ιστάμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι βγείτε στους δρόμους. Είμαστε πολλοί και είμαστε μαζί σας...

Ανώνυμος είπε...

Μας δίνετε κουράγιο παιδιά. Ας το μετουσιώσουμε στην πράξη.
Είμαστε δύο, είμαστε τρεις, είμαστε 53- 63 εδώ, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πρέπει να γίνουμε 1013;
Εμπρός λοιπόν...
...Γιατί αν η πυρκαγιά φτάσει το σπίτι του γείτονα...
Συντάκτης του Sportime

solidarity είπε...

Συνάδελφοι μαζί σας. Τι μπορούμε να κάνουμε; συγκεκριμένα, δώστε κατεύθυνση.