Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Επαγρυπνούμε, καταγγέλλουμε και περιμένουμε...

Την Τρίτη 11 Μαρτίου παραδώσαμε προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την παρακάτω επιστολή μας:
«Εμείς οι συντάκτες του Sportime, ευρισκόμενοι στην 61η ημέρα επίσχεσης εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα 4 και πλέον μηνών, καταγγέλλουμε την παρελκυστική παραπλανητική και υποκριτική αντιμετώπιση από την φερόμενη ιδιοκτησία της εφημερίδας μας, στα δίκαια αιτήματά μας.
Απέναντι στην κίνηση καλής θέλησης των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου, επιλέγεται για πολλοστή φορά εκ μέρους της φερόμενης ιδιοκτησίας η προκλητική αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, στη λογική του διαίρει
και βασίλευε.
Στη βάση της διαμορφούμενης κατάστασης
ΖΗΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ των ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όπως αυτές εκφράστηκαν με τη σχετική ανακοίνωση.
Επιπλέον, ΖΗΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της ΕΣΗΕΑ στην κίνηση της φερόμενης ιδιοκτησίας, την επόμενη μάλιστα του υποτιθέμενου διαλόγου μαζί μας, να εγκαταστήσει ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου-εξόδου, στο κτίριο της Θεσσαλονίκης 62, στο Μοσχάτο.
Ενέργεια που αντιτίθεται εκτός των άλλων στην απόφαση της Γ.Σ. της Ενωσης τον Μάιο του 2006, με αφορμή αντίστοιχες προσπάθειες άλλων εργοδοτών.

Αθήνα 11 Μαρτίου 2008
Οι συντάκτες του Sportime

77 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξύλο, ξύλο, ξύλο να βάλουνε μυαλο!

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο, σήμερα δεν σε πήρανε πολλοί χαμπάρι όταν βρισκόσουν ανάμεσα μας. Και προπάντων (όσοι σε είδαμε) δεν φανταζόμασταν ότι θα έφευγες καρφί για πάνω.

Άκου λοιπόν, Κυριάκο μου. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να ανέβεις πάλι στον 3ο όροφο, βγες καλύτερα από το ασανσέρ με την όπισθεν. Θα σε περιμένουμε με το φερμουάρ ξεκούμπωτο.
Κατάλαβες λαμόγιο; Κατάλαβες μικρέ ρουφιανάκο;

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΪΖ
Ποιο αφεντικό,από τοχώρο της έντυπης δημοσιογραφίας,εκδότης πετυχημένου φύλλου, ενδιαφέρθηκε να μάθει από πρώτο χέρι,λεπτομέρειες για το Sportime;
Τα σπουδαιότερα ακολουθούν ...

Ανώνυμος είπε...

Κον Σόμπολο Πρόεδρο ΕΣΗΕΑ

Να τον στείλεις και αλλού για διαπραγμάτευση, αυτόν τον Κυρίτση.
Σας πήρανε πλέον χαμπάρι για το ρόλο που παίζετε.
Ακόμη γελάνε στον 4ο όροφο και το ισόγειο της Θεσσαλονίκης 62 στο Μοσχάτο ...

Ανώνυμος είπε...

Ποιός Κυριάκος βρε παιδιά;
Ο περίφημος σαγόνιας που έρριξε την ... παράγκα του ποδοσφαίρου;
Και να πεις ότι έβρεξε σήμερα για να βγούνε τα σαλιγκάρια βόλτα ...
Βρε ούστ

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι για τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και τον απεσταλμένο του σήμερα στο Μοσχάτο, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και αντίδρασης, στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου - εξόδου στο κτίριο της Θεσσαλονίκης 62;
Αν ναι, που ναι είναι βέβαια, ας ετοιμάζονται για το Μικτό Συμβούλιο της Δευτέρας, με αυτά και τα άλλα που έχουν να κάνουν με τις λαμογιές των Κωσταγιώργηδων και των εντολοδόχων του.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι εντός των τειχών: Διαφωνεί μήπως κανείς με το αν, ο Κυριακόπουλος και όσοι είναι δίπλα του, μαζί του ή ότι άλλο, εξακολουθεί να παραπλανά και να ετοιμάζεται για την κίνηση που - αυτός - πιστεύει θα τον βγάλει από το αδιέξοδο;
Η κοροϊδία έμαθα πήγε σύννεφο και σήμερα, βοηθούντος του εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ Κυρίτση.
Δεν κατάφερε να σας κάνει τόσο καιρό ... φέτες και τώρα που τα ζόρια είναι μπροστά του, παίζει τα ρέστα του.
Στο χέρι σας (μας) είναι να τον αφήσουμε στον άσο.
Μην τσιμπάτε ...

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ

Κατάθεση ψυχής

Πάντοτε ήμουνα ξεκάθαρος, χωρίς ύστερες σκέψεις.
Σε ότι με αφορά, τούτα έχω να πω:
1. Η Επίσχεση εργασίας έγινε για συγκεκριμένο λόγο (μη καταβολή δεδουλευμένων δύο και πλέον μηνών). Θυμίζω, εδώ,ότι άρχισε στις 10/1 άρα δουλέψαμε το 1/3 του τρίτου μήνα (Ιανουάριος), ενώ το Δώρο Χριστουγέννων σχεδόν όλοι ξεχάσαμε ότι το πήραμε κολοβό.
2. Η αντιπρόταση μας, στις 6/3 ήταν σαφής. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μισθών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, διακανονισμός για τα υπόλοιπα και βουρ για την επανέκδοση της εφημερίδας. Σ' αυτήν, εννοείται ότι εμμένω, αφού διαφορετικά δεν θα είχε κανένα νόημα η επίσχεση εργασίας, 62 ημέρες τώρα.
3. Η υποτιθέμενη νέα πρόταση που μας εκόμισε σήμερα ο Κυρίτσης, είναι μία από τα ίδια, το ίδιο παραπλανητική, παρελκυστική αλλά και διασπαστική. Μία δόση έλεγε(από τις πολλές που έλεγε τότε και εξακολουθεί να λέει τώρα)στις 6/3, ένας μισθός λέει τώρα και ένας Θεός ξέρει πόσες δόσεις για τα υπόλοιπα. Φέξε μου και γλύστρησα δηλαδή.
4. Ασφαλώς και με πονηρεύει ολοένα και περισσότερο η σπουδή, της φερόμενης ιδιοκτησίας, να κλείσουμε άρον άρον το θέμα. Ποιές δεσμεύσεις άραγε έχει αναλάβει; Τι τρέχει να προλάβει; Σε ποιούς και με ποιούς έχει ανοιχτή γραμμή;
5.Με εξώθησαν, στις 10/1 στην επίσχεση εργασίας, μη αντέχοντας την κοροϊδία τους. Με κούρασαν αφάνταστα, τα τελευταία 6 από 14 συνολικά χρόνια της εφημερίδας,όπου τα παιχνίδια στις πλάτες μου ήταν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Δεν θα χαρίσω λοιπόν τώρα, μετά από 62 ημέρες,την αξιοπρέπεια μου, μετά από την όποια διαδρομή έχω στο επάγγελμα, για να προσέλθω ταπεινωμένος, στο τραπέζι του δήθεν διαλόγου και να συμφωνήσω, ατάκτως υποχωρών, χωρίς να υπάρχει κανείς ουσιαστικός λόγος. Όλα έχουν τα όρια τους.
6. Η στοχοποίηση μου, ορατή πια, δεν με κάμπτει. Θα πράξω αυτό που λέει η συνείδηση μου. Το μόνο που θα με απασχολεί είναι τι θα κάνω για την οικογένεια μου και όχι για εκείνους που με πρόσβαλαν, υποτιμώντας την νοημοσύνη μου και καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια μου,4,5 μήνες τώρα
7. Είμαι εδώ, όρθιος, έτοιμος να υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου και αυτό κανείς και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να με εμποδίσει να το πράξω.
8. Θέλω να ελπίζω ότι η πορεία μου δεν είναι μοναχική, αλλά ότι συστοιχίζεται με όλους εκείνους τους συναδέλφους που βλέπουν το δάσος και όχι δέντρο.
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη δεν κατάλαβα...
Ποιά η ΝΕΑ πρόταση του "Θεούστ";

Κακοφωνίξ

Ανώνυμος είπε...

Ο «ΑΗΤΤΗΤΟΣ» στις δικαστικές αίθουσες (ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ), φαίνεται να μη θέλει -με τίποτα- να εφαρμοστούν οι πρόσφατες (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ) αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών που θα αναδείξουν το μείον θέμα του “Sportime”.
Επανήλθε, λοιπόν, για να κερδίσει χρόνο.
Ισως για να προλάβει να φύγει και δεύτερο φορτηγό με τσόντες από τα υπόγεια…

Οπως και να 'χει, ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΦΤΕΙ για τη χασούρα τόσων μηνών (και των υπόλοιπων παιδιών τη χασούρα) αλλά σας ορκίζομαι με ΦΤΙΑΧΝΕΙ απίστευτα να νιώθω ότι τον έχω για τα παπάρια μου τον γλοιώδη αλήτη που παίζει στις πλάτες μου και στις πλάτες όλων μας, το βρώμικο παιχνίδι του.

ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ αξίζει να του τρίβω στη μούρη την «πρότασή του», όσο αυτή δε συμμορφώνεται με το αυτονόητο: την καταβολή των δεδουλευμένων και ένα αξιοπρεπές πλάνο αποπληρωμής όλων των οφειλόμενων.

....piranxas....

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος και ντροπή (μερικοί) συνάδελφοι να επιτίθεστε έτσι στον Κυρίτση και να ουρλιάζετε κάποιοι μέσα στη μούρη του όπως κάνατε σήμερα. Τι σας φταίει ο άνθρωπος; Στον Κυριακόπουλο δεν σας έχω δει να υψώνετε έτσι τη φωνή. Βρήκατε τον παππού να βγάλετε το απαξιωτικό σας ύφος. Κρίμα για κάποιους και κάποιες που έχουν τόσο τυφλωθεί, έχουν χάσει κάθε έλεγχο και δεν ξέρουν ούτε τι λένε, ούτε πως αντιδρούν, ούτε καν σκέφτονται πριν μιλήσουν και πετάνε μια μπαρούφα, που ούτε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν μπορεί να σταθεί.
Εδώ γίνεται μια διαπραγμάτευση στην οποία και είμαστε από πάνω. Μανούρες στους Κυριακόπουλους, τους Θωμαϊδηδες και τους Αργυρίου. Όχι στον Κυρίτση ούτε σε συναδέλφους που αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό.

Υ.Γ: Όσοι είναι απόλυτοι στις απόψεις τους, δεν δέχονται κουβέντα και έχουν αποφασίσει πως θα πράξουν σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως εξέλιξης ή νέας πρότασης στη διαπραγμάτευση, ας καθίσουν σπίτι τους. Αφού η άποψη τους είναι δεδομένη ότι κι αν γίνει, θα τη μεταφέρουμε εμείς. Μην κουράζονται. Διότι κουραστήκαμε κι εμείς να ακούμε τα ίδια και τα ίδια.

Υ.Γ2: Το -σε κατάσταση επίσχεσης εργασίας- Σπορτάιμ, είναι χώρος ΔΙΑΛΟΓΟΥ. Όποιος δεν τον αντέχει ή έχει μάθει να λειτουργεί υπό διαφορετικό καθεστώς, να ξεμάθει... Αλλιώς να κάνει τουμπεκί και απλά να υπομένει την αντίθετη άποψη που θα ακουστεί. Θα περάσει, που θα πάει...

Υ.Γ3: Ετοιμαστείτε συνάδελφοι για χοντρά σκηνικά. Αύριο, μεθαύριο, η πόρτα θα κλείσει οριστικά και δεν θα' ρθει ο κυρ-Γιώργης να ανοίξει, γιατί θα' χει τέτοια εντολή. Και τότε... το πολύ μπλα-μπλα ορισμένων δεν θα περνάει. Θα χρειαστούν "πράξεις" και "δυναμικές αντιδράσεις". Τότε θα δούμε ποιοι κάνουν για κόντρα πραγματική και ποιοι κάνουν για κόντρα με... τον Κυρίτση!

Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

Ο ρόλος του Σόμπολου - που στα μάτια μας πλέον γίνεται... Ρόμπολος - έχει αποσαφηνιστεί.

Ο ρόλος των τσάτσων μέσα στο κτίριο της Θεσσαλονίκης 62 έως τη Δευτέρα θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως.

Το μοντέλο που έχουν ετοιμάσει για το "SportΜπλέξαμε" έχει ως εξής:
Ο (δικομανής) "σαγώνιας" θα είναι σύμβουλος έκδοσης και αρθογράφος (αν χρειαστεί και ρουφιάνος υπηρεσίας στα ρεπό της Γιούλας*).
Ο "κατάσκοπος του ισογείου" (και γνωστός πιαστράκιας στην πιάτσα) Διευθυντής Σύνταξης όταν θα τον αφήνει ο Διευθυντής της Αθλητικής.
Ο βαψομαλιάς μυστακοφόρος διευθυντής ΙΕΚ, θα είναι αρθογράφος και "τροφοδότης" με φτηνά εργατικά χέρια με τους σπουδαστές από τη σχολή που διευθύνει.
Ο non-stop θα είναι αρθρογράφος και καμμιά φορά άτυπος διευθυντής (εάν τον εγκρίνει η Γιούλα*).

Τα κενά που προκύπτουν θα τα καλύπτει το site και η "Αθλητική" ενώ η Γιούλα* και οι "φίλοι" της θα αναλάβουν να στηρίξουν όλο το εγχείρημα
(κοινώς: κάντε πρόβες στο χορό του Ζαλόγγου).

Ποιά είναι η Γιούλα*;
*Η Γιούλα είναι μύθος.
Ρωτήστε όσους τους... έπιασε στο στόμα της!


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ???

Για να σοβαρευτούμε:
Ολοι οι παραπάνω δεν επαρκούν για να προκύψει η έκδοση μιας εφημερίδας που να ανταποκρίνεται στα χρηματικά ποσά που τα λαμόγια του 4ου θέλουν να εισπράξουν (ή να δικαιολογήσουν ταμειακώς) από τα πραγματικά αφεντικά του Sportime.

Υ.Γ.1: Φυσικά ο Κυρίτσης έχει εκτεθεί και δεν πρέπει να ξαναέρθει μόνος του στην εφημερίδα. Ο ρόλος του αποκαλύφθηκε και δείχνει το γενικότερο στήσιμο που κάνει ο Ρόμπολος και η παρέα του στα παιδιά που βρίσκονται σε επίσχεση.

Υ.Γ.2: Φυσικά ο Γιάννης, ο Αρης, ο Φίλιππος, η Ρούλα, ο Μιχάλης, ο Τάκης και οι άλλοι συνάδελφοι είναι επαγγελματίες.
Εάν κρίνουν ότι η "πρόταση Κωσταγιώργη" είναι σοβαρή μπορούν να την ακολουθήσουν.
Κανένας δεν εγκλωβίζει κανέναν.

Υ.Γ.3: Αλήθεια ο Μανώλης και η Χριστίνα του τα "πήραν" για να αποχωρήσουν ή τους θέλει στο νέο εγχείρημα γιαυτό δεν τους τα δίνει;

Υ.Γ.4: Ο real-Αγγελος, ούτε καν... αρχισυντάκτης ρε ξεφτίλα Κωσταγιώργη;
Ο άνθρωπος που σου βάλε πλάτη κι έφερε λεφτά στο μαγαζί, στην απέξω ρε λαμόγιο; Ετσι στηρίζεις τους ανθρώπους σου;

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΦΙΓΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, ΟΠΩΣ-ΟΠΩΣ...!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ...

ΑΜΥΝΑ ΡΕΕΕΕΕ!

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ μου (όποιος κι αν είσαι), δεν θεωρώ την "πρόταση Κωσταγιώργη" σοβαρή και δεν θα την ακολουθήσω. Τουλάχιστον καμία από τις προτάσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα. Αν σου είχε δημιουργηθεί διαφορετική εντύπωση για τις σκέψεις μου, απλά κάνεις λάθος. Θεωρώ την πρόταση που έχουμε κάνει ως την πιο δίκαιη και για εμάς και για αυτόν.

Όσο για τον Κυρίτση, διαφωνώ και σε πολύ γενικές γραμμές συμφωνώ με τον... Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ.(!)
Δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο ο παππούς και κακώς βάλλεται. Δεν δέχομαι ότι έχει εκτεθεί. Κι αυτός να δοθεί μια λύση θέλει. Άλλωστε κι εμείς αυτό δεν θέλουμε; Μια λύση! Εκτός κι αν μας ενδιαφέρουν μόνο οι τέσσερις μισθοί και όχι η επανέκδοση του Σπορτάιμ... Τότε, ναί. Απέχουμε από τις σκέψεις του Κυρίτση. Αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι κάποιος από εμάς αδιαφορεί για το Σπορτάιμ και τον ενδιαφέρουν μόνο οι 4,6,12 ή... 45 μισθοί...

Πρέπει να είμαστε τουλάχιστον ηλίθιοι να ανακαλύπτουμε τον εχθρό στο πρόσωπο του Κυρίτση. Κολλημένους έχουμε -δόξα τω θεώ- μπόλικους. Ηλίθιους όμως, αμφιβάλλω. Άλλοι αποτελούν εχθρό και ένας από αυτούς κυκλοφορούσε σήμερα ανάμεσα μας. Αυτά πρέπει να κοιτάξουμε...

Άρης

Ανώνυμος είπε...

Απ ότι κατάλαβα και τους μισθούς σας να σας δώσει και την αποζημίωση μαζί και πάλι θα διαφωνείτε. Μας τρελάνατε. Τι ακριβώς θέλετε τελικά; Να εκδίδετε μόνοι σας την εφημερίδα;

Ανώνυμος είπε...

Η άλλη (αλλά ταυτισμένη) άποψη...

Χαιρετίζω την κρυστάλλινη θέση του Φώντα που έγινε με παρισία όπως πάντα. Ήταν λεβέτικη και κυρίως Ηπειρώτικη...
...Που σημαίνει καθαρή, αλλά και απόλυτη και αταλάντευτη άποψη. Αυτό είναι σαφές ιδίωμα της περιοχής του. Αλλά κυρίως του ιδίου!
Πέρα απ αυτό, είναι εξαιρετικά άδικο να κτυπάμε τον κ. Κυρίτση ως συνομωσιολόγο. Ο κάθε ένας ό,τι μπορεί κάνει και όπως μπορεί προσεγγίζει τα θέματα. Αν δεν μας καλύπτει αυτό, δεν σημαίνει αυτοδικαίως και δόλο. Οπως συνομωσία δεν είναι, να μην έχει κανείς άλλες αντοχές, ή να θεωρεί ότι..."μεταξύ δύο κακών, το μη χείρον βέλτιστο...", ή ότι... "κάλλιο 5 και στο χέρι, παρά 10 και καρτέρι...". Γιατί σήμερα κυριολεκτικά μιλάμε για το 5σε σχέση με το 10...
Το κακό είναι να απεμπολεί κανείς τα δικαιώματά του και να μην συμμετέχει όπου και όταν γίνουν κινητοποιήσεις. Αλλά να εξαναγκαστεί να μην δουλέψει γιατί ο Κυριακόπουλος για μια ακόμα φορά δεν θα τα δώσει, δεν το καταλαβαίνω...
Το δεν θέλω να δουλέψω κάτω από τις συνθήκες αυτές, είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Και τα αιτήματα απόλυτα δίκαια. Αναφαίρετο όμως είναι και το ότι, θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια και ό,τι βγει... Αν βγει...
Λέγαμε ως χτες, "ας κάνει μια κίνηση καλής θέλησης, να δώσει τουλάχιστον 2 μισθούς και συζητάμε". Ε, τους δίνει... Και δεν τους δίνει όπως έδινε χτες δύο για παραίτηση. Είναι άλλο πράγμα. Τώρα λέει βγάλτε "Sportime" να πληρώσω. Και ουσιαστικά και κυρίως ηθικά μας καλύπτει το νέο δεδομένο.
Άρα ούτε ιερές εξετάσεις χρειάζονται, ούτε εκνευρισμοί. Στο δρόμο, στην πορεία, μαζί θα είμαστε. Οπως μέχρι χτες. Δεν ξεχάσαμε ό,τι περάσαμε μαζί, όσοι είμαστε. Εμείς οι 20 περίπου.
Προσωπικά νιώθω κουρασμένος. Δεν έχω πολλές αντοχές. Ας το πω έτσι για να μην θεωρηθώ κινδυνολόγος, λέγοντας ότι στα δικαστήρια σε 5 χρόνια είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν και πόσα θα πάρουμε. Μένω στο αρχικό λοιπόν.
Και λέω, ότι και εμείς και η εφημερίδα αξίζουμε μια ακόμα ευκαιρία, κυρίως τώρα που είμαστε μπροστά σε έκδοση Λαμπράκη. Γιατί αν βγούμε σε δύο μήνες, απέχοντας ήδη δύο και απ το περίπτερο, είναι ουτοπικό να περιμένουμε βιοσιμότητα. Μια ευκαιρία ακόμα λοιπόν. Αν δοθεί... Και αν κληθώ να συμμετάσχω σε αυτήν (γιατί πράγματι ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει), θα πάω. Χωρίς κοροϊδίες και περιστροφές...
Τιμώ τον καθένα και την άποψή του, συναισθάνομαι τη σοβαρότητα -για αυτό άλλωστε σταμάτησα μόνο εγώ απ το ράδιο-, αλλά η διαφορετικότητα δεν προκύπτει πάντα μέσα από αντιλήψεις (που είναι κυρίαρχο), αλλά και από τις ανάγκες.
Γιάννης Κούρκουλος

ΥΓ. θυμίζω ότι η απογευματινή συνέλευση συντακτών δεν είναι Κεντρική Επιτροπή κόμματος που λειτουργεί με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιάννη, τα συγχαρητήρια αρμόζουν σε σένα και μόνο σε σένα. Εξέφρασες μια πραγματικά ξεκάθαρη άποψη με ξεκάθαρα επιχειρήματα. Κρίμα που κι άλλες "διαφορετικές" απόψεις δεν εκφράστηκαν δημόσια νωρίτερα. Ξέρω ότι υπήρχαν πολλές (τουλάχιστον 6-7), αλλά μόνο στο αυτί και ψιθυριστά εκδηλώνονταν. Για λόγους αποφυγής της διάσπασης και διατήρησης της συσπείρωσης (θεμιτοί λόγοι), ακολούθησαν πολλοί μια συγκεκριμένη γραμμή, που -κακά τα ψέμματα- ήταν γραμμή της πλειοψηφίας και δεν ήταν ποτέ μια κακή γραμμή.

Φίλε Γιάννη, πρέπει όμως να ξέρεις ότι οι προθέσεις του Κωσταγιώργη ήταν και δυστυχώς παραμένουν ομιχλώδεις. Χθες μέσα σε πέντε λεπτά άλλαξε την πρόταση του. Από εκεί που είπε "ένα μισθό μπροστά και άλλον έναν μετά από 5-6-7 ημέρες που θα κυκλοφορεί η εφημερίδα", αμέσως το γύρισε και είπε μόνο "ένα μισθό μπροστά. Θα είναι δύσκολο να δώσω τρεις μισθούς σε 15-20 ημέρες (δηλαδή Νοέμβρη, Δεκέμβρη και Μάρτη). Η πρώτη πρόταση ήταν συζητήσιμη, αλλά βλέποντας πως σκέφτεται και ενεργεί, διαπιστώνεις εύκολα την αφερεγγυότητα του και φαντάζει απαγορευτικό να τον εμπιστευτείς.

Οι ανάγκες του καθενός είναι το σπουδαιότερο ζήτημα που τίθεται. Ωστόσο, άποψη μου είναι ότι πρέπει να επιμείνουμε στους δύο μισθούς μπροστά. Διαφορετικά δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Τι να λέει να βγάλουμε το Σπορτάιμ και σε 15 ημέρες ή ένα μήνα να κλείσει πάλι; Ή ακόμα κι αν δεν κλείσει, ποιος μπορεί να εγγυηθεί την τήρηση της όποιας συμφωνίας; Σε λίγο καιρό και πριν καλά-καλά κυκλοφορήσει πάλι η εφημερίδα, θα είμαστε ήδη "μέσα" 5 μήνες! Γιατί να κατεβάσουμε το βρακί για ένα μισθό;

"Μια ευκαιρία ακόμα" λες φίλε. Εγώ σου προτείνω να δώσεις μια ακόμα ευκαιρία στον αγώνα που έχουμε κάνει. Κάτι μπορεί να βγει. Κράτα την άποψη σου σταθερή και βροντοφώναξε τη (η κάθε είδους φίμωση και με τον οποιοδήποτε τρόπο, μακριά από εμάς), αλλά πάλεψε το λίγο ακόμη. Ή θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε. Ολοκληρωτικά όμως. Γιατί η μεσοβέζικη λύση είναι ήττα για εμάς. Ο άλλος κερδίζει...

Υ.Γ: Ε, εσείς με το σύνδρομο καταδίωξης. Εσείς οι συνομωσιολόγοι. Αφήστε ρε ήσυχο τον Κυρίτση. Ντροπή ρε! Ντροπή! Βρήκατε τον εχθρό στο πρόσωπο του παππού. Ωραίοι είστε! Τι άλλο θ' ακούσουμε...

Άρης

Ανώνυμος είπε...

Στα παραμύθια υπήρχε ένα παιδάκι που όταν έλεγε ψέματα μεγάλωνε η μύτη του. Στην πραγματικότητα υπάρχει ένας ρουφιάνος, ο οποίος όταν έκανε καλά τη δουλειά του μεγάλωνε το σαγόνι του

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιος ξεπεσμός; Διότι καλά να είσαι ρουφιάνος; Τουλάχιστον να το κάνει σε έναν Μπόμπολα, σε έναν Λαμπράκη. Οχι όμως στον Κωσταγιώτργη.

Ανώνυμος είπε...

Αρη με προβλημάτισες.
Ο λόγος σου είναι νηφάλιος και δημιουργικός. Τα αποτελέσματα πάντα έρχονται μέσα από τη σύνθεση. Μακριά από τις κραυγές και ανώνυμες βρισιές που καταδεικνύουν άλλα πράγματα. Να είσαι καλά αδελφέ.
Γιατί πάνω από όλα η Κ-Α-Θ-Α-Ρ-Η ματιά και καλημέρα. Το πως προσεγγίζει ο καθένας το κάθε πρόβλημα, είναι άλλη ιστορία. Να φοβάσαι μόνο όσους σε χαϊδέουν στην πλάτη και όχι όσους εκφράζουν ανοικτά τις όποιες επιφυλάξεις τους...
Οπως λένε... "σκύλος που γαυγίζει δεν δαγκώνει" και... "τα σιγανά ποτάμια να φοβάσαι...". Τουλάχιστον έχουμε κάποιους που "γαυγίζουν" και δεν "δαγκώνουν" στον 3ο όροφο (...λέγε με Φώντα, Κώστα κλπ)
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση που έκανε ο Κυριακόπουλος μιλά για πέντε έως δέκα δόσεις που λίγο αργότερα έγινε τέσσερις έως οκτώ δόσεις. Ξαφνικά, λίγες ημέρες αργότερα έγινε ένας μισθός μπροστά, ο επόμενος σε τέσσερις, πέντε ημέρες και βλέπουμε. Κι αυτή η πρόταση άλλαξε λίγο αργότερα και έγινε ένας μισθός μπροστά και βλέπουμε.
Επειδή δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον της εφημερίδας, νομίζω ότι όσοι σκέφτονται να δεχθούν κάποια από αυτές τις προτάσεις τότε δυστυχώς γι’ αυτούς έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία πριν από λίγες ημέρες. Διότι θα μπορούσαν να πάρουν δύο μισθούς και να πάνε στο σπίτι τους. Οσες πιθανότητες είχαν στη συνέχεια να βρουν δουλειά, άλλες τόσες έχουν να πάρουν κάποια από τις δόσεις που τάζει ο Κυριακόπουλος. Μάλλον, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά, παρά να πάρουν χρήματα από τον Κυριακόπουλο. Εκτός και εάν υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η εφημερίδα με τα DVD του Ολυμπιακού θα πουλάει 30 χιλιάδες φύλλα.
Το τελευταίο είναι κάτι που γενικά δεν έχει σχολιαστεί και συζητηθεί. Είναι σαφές, ότι για μια ακόμη φορά, ο Κυριακόπουλος έχει στο πλευρό του κάποια από τα λαμόγια –μπορείς να τους πεις και ρουφιάνους-, τα οποία βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν την αρπαχτή τους. Ο Σαγόνιας, ο Λυγδιάρης και ο «ζεν πρεμιέ», άπαντες ξοφλημένοι δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να εξηγήσουν στον Κυριακόπουλο ότι καθημερινά αποδεικνύει ότι μπορεί να πάει και πιο κάτω την εφημερίδα, αν αυτή εκδοθεί. Διότι αν το κάνουν θα είναι σαν να του λένε «μη συνεργαστείς μαζί μας».
Ο πρώτος έχει μείνει ακόμα στην εποχή της… παράγκας και βέβαια όλοι πλέον γνωρίζουν ποιος ο ρόλος του. Ο δεύτερος, ουδέποτε υπήρξε δημοσιογράφος. Ο τρίτος, αν και έχει πορεία στον χώρο –παλαιότερα τουλάχιστον- εξελίσσεται στον άνθρωπο που παράγει μέσω μια σχολής απεργοσπάστες. Αραγε έχουν ενημερωθεί και οι γονείς των σπουδαστών, ότι τα παιδιά τους προορίζονται για κάτι τέτοιο.
Δυστυχώς καταστάσεις όπως αυτή δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος και το κυριότερο δεν πρόκειται για “love stories”. Και ξύλο μπορεί να πέσει και δεν είναι κακό ότι ακούστηκαν φωνές στην χθεσινή συνέλευση. Ετσι, γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Το θέμα είναι να μην γλιτώσουν το ξύλο οι πραγματικοί εχθροί και προς στιγμήν αυτοί είναι οι τρεις που προανέφερα και βέβαια ο Κυριακόπουλος.

ΥΓ. 1: Καλό θα ήταν ο Γιάννης Καραλής, που θεωρώ ότι έχει καλές προθέσεις να διαχωρίσει τη θέση του και να ξεκαθαρίσει στους τρεις συνεργάτες του ότι δεν μετέχει στη λαμογιά που ετοιμάζουν.

ΥΓ. 2: Με το θέμα των καρτών, πρέπει πάση θυσία να βρεθεί η ΕΣΗΕΑ στη Θεσσαλονίκης. Η ευθύνη είναι μεγάλη στον συγκεκριμένο τομέα και από τα παιδιά της Αθλητικής, τα οποία δεν αντέδρασαν.

ΥΓ. 3: Ο ΠΣΑΤ θα πρέπει να ενεργοποιηθεί διότι ο απεργοσπαστικός μηχανισμός ετοιμάζεται από μέλος του.

ΥΓ. 4: Τη Φρύνη να μην τη δείρετε διότι μπορεί και να της αρέσει.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω το κατά πόσο μας συμφέρει να αποδεχτούμε τις όποιες προτάσεις μας γίνονται, ή, να συνεχίσουμε τον δρόμο που έχουμε χαράξει από τις 10 Ιανουαρίου. Ολοι έχουμε τις απόψεις μας και θεωρώ πως μόνο ο χρόνος θα αποδείξει τι ήταν σωστό να πράξουμε και τι όχι. Από εκεί και πέρα άποψή μου είναι πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με καχυποψία, πόσο μάλλον με προσβλητικό τρόπο,ανθρώπους όπως ο κ. Κυρίτσης, που σε καθημερινή βάση συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα που δίνουμε. Τα πράγματα είναι απλά κατά την άποψή μου. Η, αποδεχόμαστε ότι η ΕΣΗΕΑ θέλει να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος και το παίρνουμε απόφαση ότι (κυνηγώντας την έστω...) θα το κάνει. Η, θεωρούμε πως παίζει το δικό της παιχνίδι και την βγάζουμε έξω από τον αγώνα μας. Εφόσον είμαστε πεπεισμένοι ότι θέλει πραγματικά να συνεισφέρει στο πρόβλημά μας ας επιδείξουμε την δέσουσα συμπεριφορά.

ΥΓ. Φίλε Φώντα σέβομαι την εμπειρία σου (που είναι σαφώς μεγαλύτερη από την δική μου) σε τέτοια ζητήματα και εκτιμώ ότι όποτε εκφέρεις άποψη έχεις τα κατάλληλα επιχειρήματα για να την στηρίξεις. Τις περισσότερες φορές δε τα επιχειρήματα που προβάλλεις με βρίσκουν σύμφωνο. Θεωρώ, όμως πως με το να υψώνεις την φωνή αδικείς τον εαυτό σου. Αποψη μου είναι πως ο λόγος σου μετράει το ίδιο ακόμα κι' όταν εκφράζεται σε πιο ήπιους τόνους...


Φίλιππος

Ανώνυμος είπε...

εχουμε καμια εξελιξη?

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, μπράβο για τον ολοκληρωτικό αγώνα σας! Ψυχραιμία τώρα στα δύσκολα, γιατί ο στόχος των Κωστο-Ρωμηών είναι να "σπάσουν" κάποιοι ή να... σκύψουν μερικοί, ώστε να σπάσει το μέτωπο...
Τώρα για όλους το κακό έγινε και δεν διορθώνεται, επομένως ας γίνετε εκείνοι που ίσως σπάσουν ένα μεγάλο απόστημα του ελληνικού Τύπου.
Ο Κυρίτσης κι ο κάθε Κυρίτσης ουσιαστικά είναι ένα θύμα... Γιατί αν ο Σόμπολος ήθελε θα έβαζε άλλα πρόσωπα κι όχι το γηραιότερο μέλος του δ.σ. να βγάλει-δήθεν- το φίδι απ' την τρύπα. Αρα μην επιτίθεσθε στον όποιο Κυρίτση...
Δυστυχώς η ΕΣΗΕΑ απ' τα τέλη του 2002, όταν έγινε το χοντρό παιχνίδι της "διαδοχής" Ανδρουλιδάκη με Χριστόπουλο, Οντόνι και λοιπά λαμόγια, ήξερε, αλλά δεν μίλησε! Γιατί δεν τολμούσε να έρεθει σε σύγκρουση με την Πειραιώς και τον αρχιπράσινο πρόεδρό της... Ούτε φυσικά με τον Β.Β. που είναι ένας απ' αυτούς που ελέγχουν τη χώρα και την πολιτική εξουσία...
Εδώ ο Σόμπολος θα βγει να πνηγυρίζει σε λίγο ότι κέρδισε τη Φάνη στο ασφαλιστικό και έκανε κοινό ταμείο Τύπου! Οταν όμως τα λεφτά θα μειωθούν και πιθανόν οι μεγαλο-κλέφτες-οφειλέτες εκδότες δεν θα πληρώσουν στο νέο ταμείο οφειλές από εισφορές και αγγελιόσημο εκατομμυρίων ευρώ να δούμε τί θα πεί ο κ. Πρόεδρος;
Τέλος, την Τρίτη θα γίνει μικτό συμβούλιο του ΠΣΑΤ και όσοι στηρίξουν τον Κυριακόπουλο (σιγά μη σας δώσει ποτέ σε δόσεις όσα χρωστάει...) θα ζητηθεί η διαγραφή τους και η παραπομπή τους όχι μόνο στα πειθραχικά του Συνδέσμου αλλά και της ΕΣΗΕΑ!
Και φυσικά ίσως ανοίξει και κανά μέτωπο με την Ακαδημίας γιατί πολύ μας τα ζάλισαν οι ένοικοί της...
Αυτά και γερά με τσαμπουκά...

ΥΓ Α, δεν πιστεύω να την κάνει πάλι γυριστή ο άλλοτε αρχισυντάκτης ή διευθυντής και νυν "εχθρός" του Κωστο-Ρωμηού γιατί τότε θα φέρνει σε... γκέϊ-μαχητή...

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι εκθέσεις ιδεών, αλλά πρόταση για το πώς θα πιεστεί η ΕΣΗΕΑ να κάνει πράξη τις αποφάσεις που πήρε πριν από 10 ημέρες δεν διάβασα από κανένα. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας προχθές πετούσαν σκουπίδια στα ΜΑΤ διαδηλώνοντας την αποφασιστικότητα τους. Εσείς αρκείστε σε συνάξεις προβληματισμού και ανούσιες ανακοινώσεις. Πάρτε το χαμπάρι ότι χωρίς οργανωμένη δράση δεν γίνεται τίποτε. Ο συνδικαλισμός και οι διεκδικήσεις θέλουν μαχητικότητα.
Οικονομικό πρόβλημα έχει ο καθένας μισθοσυντήρητος που κάνει απεργία, αλλά επιμένει στον αγώνα του.
Ο Κυριακόπουλος είναι ολοφάνερο ότι "καίγεται' να κρεμάσει... Sportime γι' αυτό και ρίχνει γέφυρες. Λίγο κουράγιο ακόμη και πίεση στην ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε ότι αποφάσισε.
Δεν πρέπει να δειλιάζεται από τις σπασμωδικές κινήσεις του Κυριακόπουλου ο οποίος ούτε αυτή τη φορά έχει επιχειρηματικό σχέδιο γι' αυτό άλλα λέει το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Σε λίγο μπορεί να προτείνει στο Μανετάκη να γίνει διευθυντής!

Ανώνυμος είπε...

Mpa, toso xammnla den tha ftasei

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για κάποιους, ευτυχώς για κάποιους άλλους συνάδελφοι, οι μάσκες έπεσαν οριστικά. It's official: Κάποιοι δεν θέλουν με τίποτα να βγει το Sportime. Το χειρότερο θα'ναι να υπάρξουν διασπαστικές απόψεις σήμερα στην ΕΣΗΕΑ. Ότι διεκδικήσεις κι αν είχαμε, όσους μισθούς και να ζητάγαμε, όσες υποχωρήσεις κι αν κάναμε και όσες υποχωρήσεις κι αν έκανε ο Κωσταγιώργης, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την κάθετη και χωρίς επιχειρήματα στάση, να μην θέλουμε την επανέκδοση της εφημερίδας ΜΑΣ.

Συνάδελφοι, έτσι και δώσει το ΟΚ ο Μπελίτσης, κάναμε ένα τεράστιο βήμα. Ο Μανετάκης και ο Μπάκος μόνο ευχαριστημένοι δεν είναι από τη συμφωνία που κάνανε. Απ' ότι συμφώνησαν με τον Κωσταγιώργη, ακριβώς τα αντίθετα θέλανε. Κι όμως, όπως και να'χει το πράγμα, φαίνεται πως δίνεται λύση ακόμα και σε αυτό το θέμα, που πολλοί θεωρούσαμε πως δεν θα λυθεί ποτέ.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να μην πάρουμε δύο μισθούς μπροστά όπως θέλαμε, αλλά σε διάστημα 15 ημερών και με την προϋπόθεση ότι η ΕΣΗΕΑ θα ανάψει το πράσινο φως και ο Κωσταγιώργης δώσει κάθε εγγύηση που θα του ζητηθεί, θα πάρουμε δυόμισι μισθούς!

Ξέρω, ουδείς τον πιστεύει. Μπορεί να μην πάρουμε ποτέ τίποτα. Αλλά εδώ θα' μαστε πάλι να τα λέμε...

Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι Κωνσταντόπουλε,Μπλούνα κλπ,κλπ, οι μπουχτισμένοι από υποσχέσεις, παχειά λόγια και ψεύτικες διαβεβαιώσεις ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ, σας χαιρετούν. Παρά τις χιλιάδες ώρες που δαπάνησαν για να βοηθήσουν συναδέλφους και επιχείρηση, έζησαν τον εμπαιγμό στο πετσί τους. Δεν έχει σημασία το ότι δεν ήταν ενταγμένοι στα μισθολόγια. Οι περισσότεροι απ΄αυτούς ασκούν την δημοσιογραφία για βιοπορισμό και είναι οικογενειάρχες. ΓΙΑΤΙ αυτή η κοροϊδία;

Ανώνυμος είπε...

Κώστας Μπάκος

Κανονικά δηλαδή, σύμφωνα με εσένα, ή εσάς, εγώ θα έπρεπε να… λουφάξω πλέον!
Ετσι… «Ε.Ο.Γ. ΤΑΜΤΑΜ» κλπ...;
Τι να ζητάω; Κι άλλα;
Αφού μου δίνει αυτά που μου χρωστάει, γιατί να ζητάω κι άλλα;
Αυτό δεν μου λέτε δημόσια;
Και μάλιστα πετάτε και το (φασιστικό)… φραστικό εφφέ:
«…Ο Μανετάκης και ο Μπάκος μόνο ευχαριστημένοι δεν είναι από τη συμφωνία που κάνανε. Απ' ότι συμφώνησαν με τον Κωσταγιώργη, ακριβώς τα αντίθετα θέλανε…»!

Στη συνέλευση γιατί δεν βγήκατε να τα πείτε;
Μήπως βιαζόσασταν να πάμε σε ψηφοφορία;

Δηλαδή «Ε.Ο.Γ.ΤΑΜΤΑΜ» κλπ. όλα είναι λυμένα;
Δηλαδή εγώ και μερικοί άλλοι όπως υπονοείς δεν θέλουμε να βγει η εφημερίδα;
Και μάλιστα προβλέπεις… διάσπαση; Από ποιους;
Γιατί δεν τα γράφεις τουλάχιστον, αφού είναι φανερό ότι «κοτεύεις» να τα πεις;

Δηλαδή μ’ ένα μισθό… εάν τον πάρουμε, στο χέρι, είμαστε οκ;
Τα λύσαμε όλα και απλώς απομένουν οι τυπικές εγγυήσεις από την ΕΣΗΕΑ για να ξανα-βγάλουμε εφημερίδα ανταγωνιστική και αξιόμαχη;

Να είστε καλά ρε συνάδελφοι «Ε.Ο.Γ. ΤΑΜΤΑΜ» κλπ.
Χαίρομαι που έχετε όραμα και θέλετε γερές υποδομές για το μέλλον της εφημερίδας μας, διότι, όπως προκύπτει και από αυτά που γράφετε:
(«…μπορεί να μην πάρουμε δύο μισθούς μπροστά όπως θέλαμε, αλλά σε διάστημα 15 ημερών και με την προϋπόθεση ότι η ΕΣΗΕΑ θα ανάψει το πράσινο φως και ο Κωσταγιώργης δώσει κάθε εγγύηση που θα του ζητηθεί, θα πάρουμε δυόμισι μισθούς…»)

Οντως οι μάσκες έπεσαν…
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι,
Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι ήταν σκόπιμο, χθες βράδυ 12.20 να ... ψηφίσουμε, για να τρέχουμε μετά να μαζεύουμε τα κομμάτια μας;


Φώντας Χήτας

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήθελα να θίξω κανέναν και συγνώμη αν αυτό τελικά έγινε. Το θέμα μου για Μπάκο και Μανετάκη είναι ότι βρέθηκε μια κάποια λύση η οποία ουδέποτε φάνηκε ότι θα δινόταν. Πιθανώς μόνο στα δικαστήρια. Αυτό αποτελεί ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ πρόοδο (φτάνει φυσικά να τους δώσει αυτά που τους έχει υποσχεθεί). Το άλλο περί του τι πραγματικά θέλανε, είναι μια δική μου άποψη που μπορεί να είναι και λάθος.

Για τα περί πιθανής διάσπασης, αυτό που εννοώ είναι ότι βαδίζουμε σε ένα δρόμο (μακρύ ακόμα) και θα ήταν ίσως λάθος κάποιοι να αρνούνται να μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κρατούν μια στάση (δεν λέω σκληρή γιατί όλοι μας κρατήσαμε και κρατάμε σκληρή) αδιαλλαξίας.

Με λίγα λόγια: Εκφράσεις του τύπου "δεν συζητάω", "δεν πάω πάνω", "δεν έχω τίποτα να πω", δεν πάω στην ΕΣΗΕΑ", "αφήστε τον να λέει", κλπ κλπ., ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ. Ουδείς διαφωνεί ότι πάμε να κλείσουμε μια συμφωνία με άνθρωπο που δίπλα στη λέξη "αναξιοπιστία" έχει τη φωτογραφία του. Είναι όμως αδιανόητο να "κλεινόμαστε" στον τρίτο όροφο, να "κλείνουμε" αυτιά και μάτια και να λέμε... "εμείς αράζουμε εδώ, κάνουμε τις μηνύσεις μας, περιμένουμε τη συναυλία του ΠΣΑΤ να βγάλουμε κανένα ψιλό, παίζουμε και λίγο πόκερ στο ίντερνετ και καλό Πάσχα, καλό 2009, 2010, 11, 12 κλπ κλπ.
Γι' αυτό κάναμε την επίσχεση κύριοι; Όχι, την κάναμε για να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε από τα χρωστούμενα, όσο πιο σύντομα και "μπροστά" γίνεται και να ξαναβγάλουμε το Sportime.

Τώρα θα έρθει ο Μπάκος να βάλει την αγαπηγμένη του κασσετούλα που λέει "μα, δεν εκλίπουν οι λόγοι της επίσχεσης, άρα δεν πρέπει να τη σταματήσουμε". Και εγώ απαντάω, όπως πολύ εύστοχα άκουσα να λέει ένας φίλος χθες: Στις 10/1 ξεκινήσαμε επίσχεση. Αν στις 9/1 ερχόταν ο Ρωμηός και μας έδινε τον έναν εκ των δύο οφειλούμενων μισθών (το μισθό του Νοέμβρη), θα κάναμε ποτέ επίσχεση; Όχι βέβαια! Ποτέ δεν θα κάναμε επίσχεση!
Το ότι η επίσχεση έγινε για συγκεκριμένους λόγους, δεν σημαίνει ότι θα κλεινόμασταν σε τέσσερις τοίχους και δεν θα συζητάγαμε ποτέ ξανά και με κανέναν.

Εν κατακλείδι, κρίνω ότι η συμφωνία που πάμε να κάνουμε, είναι καλή. Όχι φυσικά η καλύτερη. Αλλά αν δώσει και ο Μπελίτσης το ΟΚ, θα ήταν καλό να τη δεχτούμε. Και κάποια λεφτάκια θα κερδίσουμε και θα γίνει και το απίστευτο, το αδιανόητο που κανείς στο χώρο μας δεν περίμενε ποτέ. Θα ξαναβγεί το Sportime!

Όσο για το πόσο ανταγωνιστική και αξιόμαχη θα είναι η εφημερίδα, εκεί συμφωνούμε. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Ας κάνουμε λοιπόν, ότι καλύτερο μπορούμε. Και νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε κάτι αξιοπρεπές.

Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε φίλε Φώντα, δεν ήταν σκόπιμο. Αλλά βλέπουμε να ανοίγει ένας δρόμος, έστω και με λακούβες. Οπότε, το γοργόν και χάριν έχει. Σήμερα θα "μιλήσει" η ΕΣΗΕΑ και αν ανάψει το πράσινο φως, βάζουμε τα πράγματα κάτω και ετοιμάζουμε την εφημερίδα για την επόμενη εβδομάδα. Μη νομίζεις ότι κάναμε το χατίρι κανενός που ψηφίσαμε χθες το βράδυ. Εμείς θέλαμε και το κάναμε και δεν είναι τόσο φοβερό όσο φαίνεται ή όσο νομίζεις.
Εσύ προφανώς δεν ήθελες για δύο λόγους: Πρώτον, για να κάνουμε λίγο ακόμα καψόνι στον Ρωμηό. Δεύτερον, γιατί περιμένουμε δύο (τέσσερις) μήνες. Δεν χάθηκε ο κόσμος να περάσει άλλη μια μέρα.
Είμαι μαζί σου και συμφωνώ και στους δύο λόγους.
Αλλά εντάξει, έγινε. Ας δούμε την επόμενη μέρα, που καλά θα κάνεις και εσύ και εγώ και όλοι μας, να πάμε ενωμένοι προς αυτή. Αλλιώς, θα βγάλουμε εφημερίδα χειρότερη και από αυτή που φανταζόμαστε...

Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ λαθεύεις (χαίρομαι πάντως που έχω φίλους στην εφημερίδα), γιατί διαφώνησα με την ψηφοφορία, έτσι όπως έγινε.
Ο μόνος λόγος ήταν και παραμένει ότι, έτσι, πάει περίπατο η όποια ψυχική και συναδελφική μας ενότητα.
Απλόν.
Η επόμενη μέρα, που σίγουρα μας απασχολεί, θα δείξει
Μακάρι όλα να είναι Ο.Κ

Φώντας

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσία της αμελέτης τι να 'ναι;
Καλός ή κακός οιωνός;
That is the question!

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι η "πληγή" της διόρθωσης πόσες ημέρες άδεια είχε και εμφανίστηκε τώρα που φάνηκε λύση στον ορίζοντα; Περίπου 90 ημέρες έλλειπε, ώρα είναι λοιπόν να φανεί και ο Αγγελάκος με τους... αρθρογράφους του. Αλλωστε ο Κυριακόπουλος πάντα για το καλό της εφημερίδας "συμμαχούσε και με τον Διάλο". Μόνο που σ' όλες τις συμμαχίες ο μαγκάκος προδωμένος βγήκε. Δεν πειράζει κάποτε θα μάθει το παλληκάρι που "πεθαίνει" για να τον "δαγκάνουν" οικονομικά. Ποιός αυτός που έχει "δαγκάσει" την μισή Ελλάδα. Μικρός είναι ακόμη...
Υ.Γ: Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ φωνάζει η μιζέρια σου. Τα ευρώπουλα σε "καίνε". Ολα τα άλλα τα βάζεις για να μας μπερδέψεις. Ανέβα λοιπόν στον 4ο και πάρτα. Μην δειλιάζεις. Αλλωστε ο Κυριακόπουλος τα τελευταία χρόνια έχει πάρει χαμπάρι ότι υπάρχουν φτηνατζήδες ανλαμεσα μας και γι' αυτό πλήρωνε επιλλεκτικά καταπατώντας την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Διότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να κάνουμε την επιχείρηση "κάθαρση" πολύ νψωρτίερα όταν άφηνε κόσμο απλήρωτο και τον υποχρέωνε να τον περιμένει καρτερικά για να τους πληρώσει και δεν εμφανιζόταν.
Προφανώς όμως κάποιοι έχουν κοστολογήσει φτηνά την αξιοπρέπεια τους οπότε είναι έτοιμοι για όλα. Χαλάλι σας παλληκάρια οκαθένας χαράζει τον δρόμο του μόνο που ο δικός σας δρόμος σύντομα θα βγάλει σε αδιέξοδο και θα έχετε γίνει συνένοχοι με τον Κυριακόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Βρε, βρε, βρε. Καλώς τον/την κι ας άργησε! Που ήσουν εσύ; Ποιος ή ποια είσαι που δηλώνεις υπεράνω ευρώπουλων; Ποιος ή ποια είσαι που μιλάς για... φτηνατζήδες; Ποιος ή ποια είσαι που αύριο μεθαύριο θα μας κατηγορήσεις ως συνενόχους του Κυριακόπουλου; Για να ξέρουμε δηλαδή, ποιον να φασκελώσουμε σήμερα στις 16:00. Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιος βλάκας στην εφημερίδα που τολμά να δηλώνει και υπεράνω.
Ακούστε, λοιπόν, τι θα γίνει. Σήμερα θα μιλήσει η πλειοψηφία. Όποιος θα'ναι δυσαρεστημένος με την απόφαση, μπορεί κάλλιστα να δηλώσει παραίτηση. Θα είναι άλλωστε αδιανόητο γι' αυτόν να δουλέψει στην εφημερίδα των φτηνατζήδων και των συνενόχων του Κυριακόπουλου.

Ρε είστε με τα καλά σας; Υπάρχετε σε αυτό τον κόσμο; Μια συμφωνία με τα κλασσικά της ρίσκα πάμε να κάνουμε. Όπως κάθε συμφωνία. Μπορεί να μας βγει μπορεί και όχι. Ε, και τι έγινε; Μια δουλειά είναι ρε! Τι κόλλημα έχετε φάει; Μια δουλειά που μπορεί να φέρει χρήματα στην αρχή και μετά μπορεί να μη φέρει τίποτα. Ε, και; Ξανακάνουμε επίσχεση, απεργία, κατάληψη ή ότι άλλο γουστάρετε. Ή παραιτούμαστε και πάμε αλλού.

Λοιπόν, ακούστε τι τρέχει με σας:

α) Το έχετε πάρει προσωπικά, ενώ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το παίρνετε προσωπικά, διότι το Sportime δεν ήταν, ούτε είναι, ούτε θα'ναι ποτέ κάτι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ. Το Sportime είναι όλων και κανενός! Δεν είναι απλώς παράνοια το να το παίρνετε προσωπικά, δεν δικαιούστε καν να το κάνετε! Τελεία και παύλα.

β) Νομίζετε ότι το Sportime είναι ένα παιχνιδάκι σας και όπως πολύ σωστά έλεγε πρόσφατα ένας καλός συνάδελφος, όταν έρχεται κάποιος να σας το πάρει, το κρύβετε μη σας το πάρουν και βάζετε τα κλάματα. Σαν πέντε χρονών παιδάκια και πολύ λέω. Εντάξει, ηρεμήστε. Δεν σας παίρνουμε το παιχνιδάκι σας. Κάντε κουμάντο εσείς. Και αύριο-μεθαύριο που θα ξαναβγεί το Sportime, ίσως σας δώσουμε και μια θέση στελέχους...

γ) Είστε αδιανόητα εγωιστές. Ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρετε τι θέλετε, επιμένετε σε μια λογική χωρίς... λογική. Αν αύριο ζητήσετε 156 μισθούς μπροστά (διότι για εκεί το πάτε) δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο...

δ) Είστε θλιβεροί. Μα, είναι δυνατόν να έρχεται ο Μπελίτσης και ο άλλος -δεν θυμάμαι πως τον λένε- και να δηλώνει ότι οι εγγυήσεις με το Άργος αποτελούν πολύ δυνατές εγγυήσεις και εσείς να βγαίνετε από την αίθουσα σαν μουνιά κλαμμένα; Λες και φεύγατε από κηδεία; Στεναχωρηθήκατε ε; Κοίτα να δεις ατυχία! Να ζητάς εγγυήσεις από τον Κωσταγιώργη και εκείνος ο ανεκδιήγητος, ο αθεόφοβος να τις δίνει! Και να δίνει μάλιστα, μία εκ των τριών που του ζήτησε η ΕΣΗΕΑ. Πάει, χάλασε και ο Κωσταγιώργης... Που είναι ο παλιός, που όλοι αγαπήσαμε;

ε) Είστε... μυστηριώδεις (το λέω πιο σικ, για να μην πω πονηροί). Το α) και το β) μπορώ να τα δεχτώ. Κάποιοι είναι πιο ευαίσθητοι και πιο συναισθηματικοί από άλλους. Το γ) και το δ) όμως, με βάζει σε σκέψεις; Που να αποσκοπείτε άραγε; Ακόμα και εγώ που ήμουν τόσο αγνό παιδί, έχω πονηρευτεί...

Υ.Γ: Γιατί τέτοιο μένος με τη Γιούλα και τον Άγγελο ρε παιδιά; Έχουν κάνει κάτι σε εσάς προσωπικά; Μάλλον όχι. Αλλα προφανώς, εσείς θέλετε ένα Sportime ή μια εφημερίδα γενικώς, με τα εξής χαρακτηριστικά: Ο εκδότης να είναι πρώην ιερέας με υποψηφιότητα για όσιος. Ο διευθυντής καθηγητής Θεολογίας με μάστερ στο "προσκύνημα". Οι δημοσιογράφοι παπαδάκια, να κρατούν το καντηλάκι. Οι διορθωτές άγγελοι με φτερά για να μας φυλάνε, μην κάνουμε το λάθος. Οι αναγνώστες προσκυνητές της Παναγιάς της Τήνου.
Εεεεεεε, ξυπνήστε τώρα. Όνειρο βλέπατε. Αυτή η εφημερίδα δεν υπάρχει.

Υ.Γ2: Περιμένω απάντηση. Τελικά έχει μεγάλη πλάκα το blog. Βγάζεις τα εσώψυχα σου ρε παιδάκι μου. Και μη πείτε πάλι γιατί δεν τα λέω ενώπιον όλων. Τα δύο ελεεινά και τρισάθλια περιστατικά των ημερών που πέρασαν, όπου κάποιοι έβριζαν Θεούς και δαίμονες και θα έπεφτε και δύο φορές ξύλο, αποδεικνύουν το ορθόν της επιλογής μου να μιλάω μέσω του blog.

Υ.Γ3: Έχω γράψει 627 λέξεις. Δύο μήνες και κάτι είχα να γράψω τόσο και το ευχαριστήθηκα. Στο πρώτο φύλλο του Sportime, ζητάω από τώρα δυο σελίδες...

Υ.Γ3: Είναι 4:20 το πρωί και λέω να πάω για ύπνο. Θέλω να'μαι φρέσκος το μεσημέρι...


Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ.


Αααααααααα! Παραλίγο να το ξεχάσω!
ΚΟΥΙΖ: Το Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ. είναι φράση ή 6 ψευδώνυμα (ή και ονόματα) 6 διαφορετικών ανθρώπων; Ο νικητής, κερδίζει επτά μισθούς μπροστά, με εγγυητή τον Κυρίτση (τελικά, δεν θα το γλιτώσει το ξύλο ο παππούς. Και ήλπιζε να μην ξανάρθει...)

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που μιλάς για φτηνατζήδες καλό θα ήταν να τα πεις και επώνυμα ενώπιον μας... Αν δεν κάνω λάθος ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, "φτηνατζήδες" και μη ακολουθήσαμε έναν συγκεκριμένο δρόμο. Το αν υπάρχουν διαφωνίες, όσον αφορά την τακτική που θα ακολουθήσουμε και τα ενδεχόμενα ρίσκα που καλούμαστε να πάρουμε είναι ένα άλλο θέμα. Ο καθένας έχει τις θέσεις του και από μένα προσωπικά είναι σεβαστές. Κανένας σεβασμός, όμως στους τσάμπα μάγκες που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους! Σύμφωνα με την άποψή σου εάν κάποιος βλέπει(ή,πιστεύει πως βλέπει) τα πράγματα με ρεαλιστική ματιά πρέπει να θεωρείται και ρουφιάνος, ή, αναξιοπρεπής. Εσύ, λοιπόν που ανήκεις σε άλλη κατηγορία να έχεις το θάρος του λόγου σου και έλα το μεσημέρι να τον υποστηρίξεις δημόσια. Κατά προτίμηση με τις ίδιες εκφράσεις που χρησιμοποιείς πίσω από την ανωνυνμία σου...

ΥΓ. Είπαμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο μεταξύ μας αλλά η μακακία δεν έχει όρια.

Φίλιππος

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ο Κυριακόπουλος είναι αυτός που είναι. Ενας τύπος στον οποίο δίνεις χειραψία και μετά μετράς τα δάχτυλά σου. Οπότε εγγυήσεις που να μας καλύπτουν 100% δεν πιστεύω ότι κανένας λογικός άνθρωπος θεωρεί ότι μπορεί να πάρει.
Από εκεί και πέρα σχετικά με την τελευταία πρόταση με ικανοποιεί αυτό που είπε ο Μπελίτσης, ότι είμαστε κατοχυρωμένοι με την εκχώρηση του Αργους. Αλλά και ότι δεν χάνουμε κανένα δικαίωμα μας.
Συνεπώς το δίλημμα έχει ως εξής:
* Η, παραμένουμε σκληροί και αδιαπραγμάτευτοι και οσονούπω διαπιστώνουμε αν θα βαρέσει πτώχευση το μαγαζί ή αν ο Κωσταγιώργης κολλύεται να το κάνει για τους λόγους του.
* Η, το παίζουμε πιο έξυπνα, παίρνουμε όσα μπορούμε να πάρουμε κι' αν συνεχίσει να υφίσταται το μαγαζί και ο τύπος φανεί αναξιόπιστος ξαναμπαίνουμε στον ίδιο δρόμο.

ΥΓ1: Οσοι από εμάς προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τις κινήσεις του Κωσταγιώργη απλά χάνουμε τον χρόνο μας.
ΥΓ2: Δικαιολογημένα κάποιοι τα έχουν με αυτούς που βγαίνουν και κράζουν ανώνυμα. Είτε υποστηρίζουν την τάδε θέση, ή, την δείνα. Ο Κούρκουλος, ο Φώντας, ο Φίλιππος, ο Μπάκος, ο Αρης ότι έχουν να πουν το λένε με το όνομά τους. Βγείτε να κάνετε το ίδιο

Ανώνυμος είπε...

Nαι στην άρση επίσχεσης

Συναδελφοι, μια άθλια τενοντίτιδα στο χέρι με καθήλωσε στο κρεβατι. Αδυνατώ να ελθω, πληκτρολογώ με το αριστερό χέρι. Εύχομαι ολόψυχα ηρεμία, φιλία, συναδελφικότητα και... καλό βόλι.
Ψηφίζω με εκπρόσωπο τον Μιχάλη Φουντουκίδη ΥΠΕΡ της επανέκδοσης της εφημερίδας μας. Και αδημονώ να την δω κρεμασμένη στο περίπτερο.
Θερμή παράκληση για ηρεμία και χαμηλούς τόνους (τους οποίους την Παρασκευή δεν κράτησα κι εγώ κάποια στιγμή..)

ΥΓ. Στην τελική πρόταση εργοδοσίας, το 7 (επτά) που προστέθηκε σαν χιουμοριστικό ευφηολόγημα, δεν είναι απλά εμπνευσμένο, αλλα περικλείει και μεγάλες αλήθειες...

Γιάννης Κούρκουλος

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά Γιάννη και καλά αποτελέσματα στον δίκαιο αγώνα. Κάπου-κάπου έκανα κι εγώ την εμφάνιση μου κατά καιρούς, συμπαραστεκόμενος ηθικά στα δίκαιά σας. Για φάρμακο στην τενοντίτιδα σου συνιστώ τσιλίχουρδα με σοφρίτο και κακοτρύγι απ' την πατρίδα... ΜΑΪΚ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ

Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ

Συνάδελφε επί της ουσίας δεν λες κουβέντα, προφανώς γιατί ο Θεός σου είναι το χρήμα. Σε έχει πάρει χαμπάρι και το αφεντικό που ξέρεις τι λέει στην πιάτσα: "έμειναν οι άχρηστοι και τώρα παρακαλάνε για να πληρωθούν". Είσαι λοιπόν ένας από αυτούς; Διότι το να διεκδικείς την επαγγελαμτική σου αξιοπρέπεια είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις από τη στιγμή που δεν μπορείς να φύγεις.
Σε κόβω να ήρθες στο μαγαζί με τις τελευταίες καραβιές γι' αυτό και δεν έχει συναισθηματικό "δέσιμο" με αυτό που πραγματικά ήταν/είναι το Sportime.
Οι θέσεις όλωn είναι σεβαστές, όπως και τα οικονομικά του αδιέξοδα, όσοι όμως πιέζονται από τα δεύτερα λογικό είναι να έχουν πρεμούρα για τα ευρώπουλα όπως και εσύ. Και τον κλέφτη αν τον ρωτήσεις για ανάγκη θα σου μιλήσει, και η πόρνη και ο ίδιος ο Κυριακόπουλος. Η ανάγκη όμως δεν είναι άλλοθι για τις ελλαστικές συνειδήσεις.
Προφανώς λοιπόν όλοι οι επαγγελαμτικοί εξεφτελισμοί στους οποίους μας υποχρέωσε τόσα χρόνια ο Κυριακόπουλος για σένα δεν έχουν καμία αξία, οπότε σου επαναλαμβάνω πάνε στον 4ο και πάρε το μερτικό σου.
Οι θεωρίς περί ρεαλισμού στις αποφάσεις είναι απλώς για να ξεγελιέστε και να έχετε μία φτηνή δικαιολογία για τους εαυτούς σς. Στην ουσία αρπαχτή θέλετε να κάνετε γιατί έχετε ανάγκες. Αυτή είναι και η ευαισθησία σας για το Sportime.
Eχω βγάλει το συμπέρασμα μου για σένα. Είσαι νυχτωμένος για το τι γίνεται στον όμιλο. Πέρα από το να βολεύεσαι σε μία εφημερίδα που κατρακυλάει δεν έχεις άλλο όραμα. Μία φορά σου δόθηκε η ευκαιρία να παλαίψεις, να διεκδικήσεις και έδειξες το πρόσωπο σου.
Ξέρεις λοιπόν τι εφημερίδα θέλουμε όσοι αντιδρούμε; Μία εφημεριδα που ο εκδότης να σέβεται τον εργαζόμενο να τον πληρώνει μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, να κρατά τις υποσχέσεις του και να τους δίνει το minimum των υποδομών για να παράγει ένα αξιοπρεπές προϊόν.
Ο διευθυντής να είναι σχετικός με το αντικείμενο και να μην χρησιμοποιεί το Sportime για να "χτίζει" το επαγγελματικό του μέλλον κάνοντας δημόσιες σχέσεις ζημιώνοντας την εφημερίδα. Οι δημοσιογράφοι να ανεβάζουν αδρεναλίνη για το ρεπορτάζ και οι διορθωτές να κάνουν τη δουλειά τους και να μη παραγοντίζουν έχοντας άποψη επί παντώς επιστητού.
Τόσο απλά είναι συνέδελφε τα πράγματα και αυτό το Sportime υπήρχε κοντά 10 χρόνια και σίγουρα σ' αυτό δεν χωρούσες. Μπήκες προφανώς γιατί εκμεταλλεύτηκες διάφορες καταστάσεις και τώρα κάνεις τον ρεαλιστή.
Καληνύχτα σου με όλο το σεβασμό στις θέσεις γιατί είμαι οπαδός των δημοκρατικών διαδικασιών ακόμη κι όταν γίνομαι θύμα τους.

Ανώνυμος είπε...

Ποταπό σχόλιο. Καλά τα λες για το Sportime. Για το αν θες να ξαναβγει δεν διάβασα να λες. Αλλά σιγά μην εκτεθείς έτσι. Ότι έγραψα είναι η ουσία. Το δικό σου σχόλιο είναι μνημείο ονείρωξης. Οπαδός των δημοκρατικών διαδικασιών απαγορεύεται να αυτοαποκαλείσαι. Η "πρωϊνή γραμμή" άλλα δείχνει. Όσο για τα περί αναγκών... Αχ, και να'ξερες...

Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ πολυ ΒΙΑΣΤΙΚΟ TROKTIKO
--------------------------------
Σάββατο, 15 Μάρτιος 2008
Απίστευτο! Επανακυκλοφορεί μέσα στην άλλη εβδομάδα το sportime! Τα βρήκαν με τους συντάκτες

Μετά από "αγώνα" των συντακτών της -περίπου δύο μηνών- η ιστορική εφημερίδα "sportime" θα ξαναβγεί στα περίπτερα αμέσως μετά την απεργία της Τετάρτης! Οι συντάκτες της τα "βρήκαν" με τον Κώστα Κυριακόπουλο και έτσι μέσα στην άλλη εβδομάδα(ή στο τέλος της) το SPORTIME θα βρεθεί και πάλι στα περίπτερα. Ένας αγώνας που δόθηκε από τους συντάκτες και μόνο και την ΕΣΗΕΑ απλά να παρακολουθεί και να βγάζει φοβισμένες ανακοινώσεις, φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα αν και ειδικά σε αυτή την περίπτωση όλοι βγήκαν χαμένοι. Πάντως αν θέλουν να πετύχει η εφημερίδα πρέπει να βγούνε "επαναστατικά" και να δώσουν...

στον κόσμο να καταλάβει ότι θα είναι και πάλι κοντά τους αλλά μόνο με την στήριξη τους. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν μπορεί να πιάσει το sportime ειδικά με αυτό τον Κυριακόπουλο να έχει την καθοδήγηση.
Αναρτήθηκε από opa στις 10:49 μμ


http://troktiko.blogspot.com/2008/03/sportime_15.html

Ανώνυμος είπε...

Ημέρες αθωότητας έζησαν χθες οι συντάκτες του Sportime. O Κυριακόπουλος, ναι ντε, ο τύπος που λοιδορούνταν μέσα από το blog των συντακτών επί 60 ημέρες παρουσιάστηκε μπροστά τους ως αθώα περιστερά και μίλησε ως ίσος προς ίσο για την επανέκδοση της εφημερίδας. Κια οι συντάκτες αφού τον άκουσαν να λεονταρίζει για τη δικαιοσύνη με ατάκες "δεν με φοβίζουν οι μηνύσεις", και να στέλνει μήνυμα ότι θα βγάλει άλλο φύλλο αν δεν πουν εδώ και τώρα το "ναι" πήγε την κουβέντα εκεί που ήθελε και πήρε αυτό που ήθελε. Και ζήσανε όλοι (;) τους καλά.
Κρίμα γιατί παρότι είναι δημοσιογράφοι δεν λειτουργούν υποψιασμένα για τα σχέδια του Κυριακόπουλου τα οποία η απλή λογική λέει ότι είναι αντίθετα με αυτά που υποστηρίζει.
Γιατί ερωτώ κύριοι: πώς το Sportime τώρα θα έχει ζωή με 6000 φύλλα πώληση όπως υποστήριξε ο εκδότης και δεν είχε με 10.000; Τι άλλαξε και γιατί χρειάστηκε να περάσουν 61 ημέρες για να το καταλάβει ο Κυριακόπουλος;
Και αν δεχτούμε ότι μειώθηκε το μισθολόγιο οι 4.000 διαφορά φύλλων δεν κάλυπταν το μισθολόγιο όπως ήταν πριν από την επίσχεση;
Ερωτήσεις κάνω και απαντήσεις περιμένω.

Ανώνυμος είπε...

Είναι η πρώτη φορά που καταθέτω επώνυμα ένα σχόλιο και το κάνω γιατί αισθάνομαι την ανάγκη. Κάποιες φορές δημοσίευσα κι εγώ ανώνυμα τις ανησυχίες μου για το μέλλον της εφημερίδας, αλλά έπαψα να το κάνω, όταν διαπίστωσα ότι το blog μας είχε αρχίσει να μετατρέπεται σε… Αρένα (και όχι του ΔΟΛ). Σίγουρα είναι καλό να υπάρχουν και να ακούγονται διαφορετικές απόψεις, αλλά όχι να φτάνουμε και σε εμφύλιο πόλεμο (είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα).

Αναμφίβολα δεν διαθέτω τεράστια επαγγελματική εμπειρία και σίγουρα δεν μετράω δεκάδες χρόνια δημοσιογραφίας πίσω μου, όπως πολλοί συνάδελφοι τους οποίους διαβάζω (και θαυμάζω) όλα αυτά τα χρόνια στο Sportime, όμως, σήμερα αποτελώ κι εγώ μέλος αυτής της οικογένειας και πιστεύω ότι έχω δικαίωμα άποψης.

Θα ήθελα, λοιπόν, να πω ότι, ύστερα από τις εξελίξεις του Σαββάτου και εφόσον έρθουμε σε οριστική συμφωνία με τον Κυριακόπουλο, ελπίζω ότι θα δούμε ξανά την ιστορική εφημερίδα μας να κρεμιέται στα περίπτερα. Μακάρι από την επόμενη εβδομάδα να μην έχουμε τόσο «ελεύθερο» χρόνο, όσο τον τελευταίο καιρό και οι αγωνίες μας να εστιάζονται στην καθημερινή ειδησεογραφία.

Μακάρι, ο Κυριακόπουλος να φανεί συνεπής και να μην χρειαστεί να φτάσουμε ξανά στο σημείο μηδέν. Γράφω πολλά «μακάρι», γιατί μέσα μου ξέρω ότι ακόμα και αν ψήφισα θετικά στην πρότασή του, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τίποτα.
Απλά, έδωσα στον εαυτό μου το δικαίωμα να ελπίζει ότι αύριο ίσως ξημερώσει μια άσπρη μέρα. Έτσι κι αλλιώς, θεωρώ ότι στο επάγγελμά μας, η λέξη «σιγουριά» δεν υφίσταται, άρα οι υποχωρήσεις που δεχτήκαμε να κάνουμε εμπεριέχουν το ελάχιστο δυνατό ρίσκο και κίνδυνο.

Ενδεχομένως, με κάποιο άλλο τρόπο να μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε κάτι περισσότερο, όμως, προσωπικά δεν είχα κάτι άλλο να προτείνω και δεν θεωρώ την απόφασή μας παράλογη. Από την άλλη, αν σε λίγες ημέρες φανεί ότι κάναμε λάθος, όσοι είπαμε «ναι» και εμπιστευτήκαμε ξανά τον Κυριακόπουλο, τότε θα δικαιωθούν, όσοι υποστήριζαν την άποψη να πιέσουμε παραπάνω για να εξασφαλίσουμε, τουλάχιστον, τους μισθούς Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Απλά εύχομαι αυτό το «ποντάρισμα» να έχει νικητές τους δημοσιογράφους και το παιχνίδι να μην είναι «στημένο» εις βάρος μας και υπέρ κάποιων σκοτεινών συμφερόντων που δυστυχώς δεν είχαμε τον τρόπο να ανακαλύψουμε νωρίτερα.

ΥΓ. Ζητώ συγνώμη από τους συναδέλφους, γιατί στην συνέλευση του Σαββάτου, αγανάκτησα επικαλούμενος και τη χιλιομετρική απόσταση Καπανδριτίου – Μοσχάτου, την οποία διανύω καθημερινά για να κάνω επίσχεση εργασίας και να βρεθώ στις συνελεύσεις μας. Δεν με εξανάγκασε ποτέ κανείς να πηγαινοέρχομαι και δεν δικαιούμαι να το χρησιμοποιώ ως επιχείρημα για να φανώ …μάγκας, θίγοντας ενδεχομένως όσους έχουν την τύχη να μένουν πλησιέστερα.

Σπύρος Κόλλιας

Ανώνυμος είπε...

Κώστας Μπάκος

Ετσι το βλέπω εγώ…

Υστερα και από τα πρόσφατα του Σαββάτου…
Κάποια «εφημερίδα» που θα φέρει το λογότυπο που έκανε μάγκες πολλούς στην πιάτσα της έντυπης αθλητικής δημοσιογραφίας ίσως ξανα-βγει στα περίπτερα.
Δυο –τρεις υποσχέσεις και εγγυήσεις, από την εργοδοσία, με αναμονή για «επίσημες διαβεβαιώσεις» από την ΕΣΗΕΑ, κι όλα αυτά πασπαλισμένα με μερικά ευρώ σε δόσεις, μοιάζουν ισχυρά κίνητρα για να ξαναρχίσει η… δημοσιογραφική δουλειά.

Τι; Που πήγαν τα δεδουλευμένα δύο και πλέον μηνών; Τι έγινε με την επίσχεση;
Ποιό αποτέλεσμα είχε ο αγώνας;
Τι αγώνας; Ποιός αγώνας. Τι λέμε τώρα; Ας είμαστε ρεαλιστές.
Oποιοσδήποτε αγώνας, θέλει θυσίες. Και οι θυσίες έχουν κόστος.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 60τόσες μέρες ΑΓΩΝΑ (και αγωνίας).
Και υπάρχουν ανάγκες.
Οικογένεια, έξοδα, το «γάλα των παιδιών», οι δόσεις της κάρτας, του δανείου, το ενοίκιο, η γκόμενα, τα μπαράκια, το στοίχημα.
Φυσικά κι είναι κατανοητό κι ανθρώπινο!
Κι όλα τα παραπάνω ο εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας έδειξε να τα καταλαβαίνει απόλυτα.
Το απέδειξε άλλωστε, χθες Σάββατο, με τα βήματα… «καλής θέλησης» που έκανε!

Οσο για τους (περισσότερους) συντάκτες (αλλά και τη σύναξη «υπαλλήλων γραφείου» που επιχειρήθηκε) για την «ταμπακέρα» τσιμουδιά.
Επί της ουσίας δηλαδή:
Εντάξει. Ο.Κ. «αφεντικό».
Ότι πεις. Να το… κρεμάσουμε το έντυπο!
Τι θα είναι; Τα θα λέει;
…‘Ντάξει μωρέ, δώσε τώρα,
εστω ένα μισθό, και τα υπόλοιπα τα «βλέπουμε» στην πορεία…
Τώρα αν θα υπάρξει πορεία, άλλο θέμα.
Και σ’ ένα μήνα, αν θα κρατήσει μήνα (μακάρι να διαψευστώ) θα αρχίσουμε πάλι:
«Δεν πληρώνει! Που είναι η ΕΣΗΕΑ; Τι γίνεται; Τι κάνουμε;»

Αδέρφια σχεδόν όλοι δώσαμε και δίνουμε έντιμο αγώνα με αξιοπρέπεια και ήθος.
Δε λέω ότι κερδίσαμε ή χάσαμε, διότι αλλού είναι η ουσία.
Κι αυτή την ουσία μάλλον την έχουμε ξεχάσει οι περισσότεροι.

Ετσι όπως πάμε, πλέον…
Καλήν αντάμωση στα… γουναράδικα!
(όπως έλεγε κι ο Βελουχιώτης κάποτε)

Υ.Γ.: Φυσικά με νοιάζει εάν και πως θα πληρωθώ «δεδουλευμένα».
Ομως με νοιάζει περισσότερο, να ξανα-δουλέψω για εφημερίδα–κόσμημα που (θα) μας ξανα-κάνει όλους «μάγκες».

Ανώνυμος είπε...

Για ποια εφημερίδα κόσμημα μιλάς βρε Κώστα Μπάκο; Εφημερίδα κόσμημα ήταν μέχρι το 2004-2005. Από τότε πέρασαν τρία χρόνια. Τώρα αποφάσισες εσύ να δουλέψεις σε εφημερίδα κόσμημα; Ύστερα από την πλήρη απαξίωση της εδώ και χρόνια. Τώρα, που ο Κωσταγιώργης δεν έχει φράγκο, που το φύλλο έχει να βγει δυόμισι μήνες; Σύμφωνα με τη δική σου λογική, δεν θα έπρεπε να ξαναβγει ποτέ το Σπορτάιμ. Και είναι σαφές ότι δεν ήθελες να βγει.

"Δυο –τρεις υποσχέσεις και εγγυήσεις" φυσικά περιμέναμε, μήπως και δουλέψουμε. Διότι δεν υπήρχαν ούτε αυτές. Τώρα ενδεχομένως και να υπάρχουν.

Τα δεδουλευμένα δύο και πλέον μηνών, μπορούμε σε 15 ημέρες να τα πάρουμε. Αλλά εσύ προφανώς τα ήθελες... χθες. Αν τα ήθελες χθες, υπάρχει και το CNN...

Τώρα, το να λες εσύ "ας είμαστε ρεαλιστές", άσ'το καλύτερα να το πει κανένας άλλος. Η στάση σου είναι ο ορισμός του... ονειροπόλου.

Θεωρώ ότι ο αγώνας μας, αν όχι απόλυτα, σε ένα μεγάλο ποσοστό δικαιώθηκε. Εξασφαλίζουμε απ' ότι φαίνεται δυνατές εγγυήσεις, "κερδίσαμε" πέντε ημέρες για να βγάλουμε κάτι τουλάχιστον αξιοπρεπές χωρίς να υποκύψουμε στα εκβιαστικά διλλήματα και αν θες, λύθηκε και το πρόβλημα σου, το οποίο απασχολεί όλους μας από τον Αύγουστο.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν θετική εξέλιξη. Το να διαψευστούμε αύριο, είναι ένα σενάριο εξαιρετικά πιθανό. Αλλά αυτό τι πάει να πει; Με ποιο τρόπο θα εξασφαλίζαμε τη βιωσιμότητα ή την αλλαγή στις γνωστές πρακτικές του Κωσταγιώργη. Με κανέναν τρόπο, λέω εγώ. Οι δρόμοι ήταν τρεις: Ή να ερχόταν νέος ιδιοκτήτης, ή να την κάναμε για άλλες πολιτείες, ή να ερχόμασταν στην καλύτερη δυνατή συμφωνία με τον νυν. Τα δύο πρώτα δεν μας έκατσαν και το τρίτο ήταν μονόδρομος.

Κατά τη γνώμη μου, ένα σωστό είπε ο Φώντας χθες. Που κοίταξε τον ουρανό και είπε να μας βοηθήσει η Παναγία. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Σύστημα-σταυρό θα παίξουμε. Μπαίνουμε στο "γήπεδο", κάνουμε το σταυρό και ο Θεός βοηθός. Αυτός όμως, ήταν ο μοναδικός δρόμος. Δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ μα κανένας άλλος.

Όποιος επέμενε για άλλους δρόμους μέχρι το '90 της χθεσινής "αναμέτρησης", ήταν μόνο για τις εντυπώσεις...

Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΑ (ΔΕΥΤΕΡΗ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ
http://troktiko.blogspot.com/2008/03/sportime_16.html

--------------------------------

Κυριακή, 16 Μάρτιος 2008 ΩΡΑ: 12:23

Επανακυκλοφορεί το sportime

Μέχρι σήμερα το πρωί οι πληροφορίες έλεγαν ότι το sportime θα επανακυκλοφορήσει το ερχόμενο Σάββατο ή την Κυριακή έτσι ώστε να προλάβουν την νέα εφημερίδα του Λαμπράκη
Μακάρι να βγει στα περίπτερα και πάλι η μεγάλη αθλητική εφημερίδα και να κρατήσει ένα σοβαρό επίπεδο.

----------------------------------

ΙΔΟΥ Η ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΣ:
http://troktiko.blogspot.com/2008/03/sportime_15.html


Σάββατο, 15 Μάρτιος 2008 ΩΡΑ 10:49

Απίστευτο! Επανακυκλοφορεί μέσα στην άλλη εβδομάδα το sportime! Τα βρήκαν με τους συντάκτες

Μετά από "αγώνα" των συντακτών της -περίπου δύο μηνών- η ιστορική εφημερίδα "sportime" θα ξαναβγεί στα περίπτερα αμέσως μετά την απεργία της Τετάρτης! Οι συντάκτες της τα "βρήκαν" με τον Κώστα Κυριακόπουλο και έτσι μέσα στην άλλη εβδομάδα(ή στο τέλος της) το SPORTIME θα βρεθεί και πάλι στα περίπτερα. Ένας αγώνας που δόθηκε από τους συντάκτες και μόνο και την ΕΣΗΕΑ απλά να παρακολουθεί και να βγάζει φοβισμένες ανακοινώσεις, φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα αν και ειδικά σε αυτή την περίπτωση όλοι βγήκαν χαμένοι. Πάντως αν θέλουν να πετύχει η εφημερίδα πρέπει να βγούνε "επαναστατικά" και να δώσουν...
στον κόσμο να καταλάβει ότι θα είναι και πάλι κοντά τους αλλά μόνο με την στήριξη τους. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν μπορεί να πιάσει το sportime ειδικά με αυτό τον Κυριακόπουλο να έχει την καθοδήγηση.

Ανώνυμος είπε...

Σςςςςςς το μεγαλύτερο κομάτι των συντακτών του Sportime κοιμάται και τους νανουρίζει ο Κυριακόπουλος με υποσχέσεις για παραγωγή αξιόπιστης εφημερίδας. Αλλωστε ο Κυριακόπουλος ποτέ δεν λέει όχι.
Υ.Γ Σέβομαι όλες τις θέσεις, την πλειοψηφία και τν μειοψηφία, αλλά θα πρέπει να το παραδεχτείτε ότι σκεφτήκατε όσοι προκρίνατε τη λύση επανέκδοσης ότι σκεφτήκατε "στην ναβροχιά και το χαλάζι είναι καλό¨.
Υ.Γ. Πού ήταν άραγε χθες εκείνοι που απειλούσαν απο το blog το Κυριακόπουλο με ξύλο. Ούτε ένα μπουγέλο δεν του έκαναν. Α, ξέχασα έχετε αξιοπρέπεια. Στην... οικονόμα φυσικά.
Υ.Γ Αφορά συγκεκριμένη ομάδα συντακτών.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι μπήκαμε σε μία
διαδικασία και αποδεχτήκαμε μία συγκεκριμένη πρόταση, που σαφώς και εμπεριέχει ένα ρίσκο εκ μέρους μας. Καλώς, ή, κακώς το κάναμε! Οπότε καλό θα είναι να αφήσουμε τα όποια σχόλια και να στρωθούμε στην δουλειά για να βγάλουμε ένα (τουλάχιστον) αξιοπρεπές φύλλο. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είναι αυτός. Ας μπει, λοιπόν ένα τέλος στα (αρνητικά) σχόλια, δεν βοηθούν κανέναν ενώπιον της νέας προσπάθειας που θα γίνει. Ας κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε αδελφωμένοι και από εκεί και πέρα... ας βοηθήσει και η Παναγία όπως είπε ο Φώντας.

Ανώνυμος είπε...

Για τους απ' έξω που ανησυχούν. Αυτή τη στιγμή ο Κυριακόπουλος είναι με τους συντάκτες του Sportime και συζητούν την επόμενη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ. δεν έχω διαβάσει τίποτα πιο προσβλητικό έως σήμερα σε αυτό το blog από την τοποθέτησή σου ότι:

"Όποιος επέμενε για άλλους δρόμους μέχρι το '90 της χθεσινής αναμέτρησης, ήταν μόνο για τις εντυπώσεις..."

Για να εκφράζεσαι με τέτοια αλαζονεία είναι σαφές πως δεν έχεις αντιληφθεί με ποια ποιότητα ανθρώπων, τα έφερε η ΤΥΧΗ να συνεργάζεσαι. Γιατί πέρα από όλες τις ατυχίες που μας έχουν βρει κάτω από αυτή την εργασιακή στέγη, υπήρξαμε πολύ τυχεροί! Για τον απλό λόγο ότι συνεργαστήκαμε με αποτέλεσμα το "Sportime".

Προφανώς, όμως, όλα αυτά δεν χωρούν στη σφαίρα της δική σου λογικής. Γιατί, δυστυχώς για σένα φίλε μου, δεν υπολογίζονται τα πάντα με φράγκα.

Ηταν λόγοι αξιοπρέπειας - κι ασφαλώς όχι εντυπώσεων - που με οδήγησαν στο να εκφράσω την έντονη διαφωνία μου, στο εγχείρημα να βάλουμε εμείς οι εργαζόμενοι χρήμα και έργο, ώστε ένας αποτυχημένος - κατά δήλωσή του- να φέρει τον τίτλο «Εκδότης».

Υ.Γ. Δεν χρειάζονταν να γραφτούν τα παραπάνω για να αποδειχτεί ότι ο τυπάκος που υπογράφει ότι μας
«Εχει Ολους Για Τα Αρχ... Mου»
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να ονομάζεται συντάκτης του "Sportime".

Είσαι πολύ λίγος για να είσαι ένας από εμάς...

Εφη

Ανώνυμος είπε...

Να δώσει στην ΕΦΚΑΣ τη διεύθυνση της εφημερίδας ο Κυριακόπουλος. Όλα τα άλλα τα έχει δοκιμάσει με χαρακτηριστική αποτυχία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ mediablog.gr
--------------------------------

© Για επανακυκλοφορία πάει το SPORTIME μετά την ξαφνική εισροή χρήματος, μιας και κόντευε να απωλέσει εντελώς την όποια αγοραστική του δύναμη.

© Το θέμα είναι για πόσο μπορείς να εμπιστεύεσαι έναν τέτοιο εργοδότη…

Ανώνυμος είπε...

Φίλε που βιάστηκες να πεις ότι "κοτέψαμε" να υλοποιήσουμε την υπόσχεσή μας για ξύλο, σου απαντάμε πως τα καλύτερα έπονται. Και το ξύλο ασφαλώς!

Ανώνυμος είπε...

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο αγώνας σας δεν ήταν άσκοπος. Κάθε άλλο. Οι έντονες αντιπαραθέσεις που υπήρξαν μέσα από τις δημοσιεύσεις, δείχνουν σε έναν ουδέτερο παρατηρητή ότι την μεγάλη αγωνία ανθρώπων και επαγγελματιών. Και μπορεί απ' ότι καταλάβαμε να ήρθατε σε μεγάλες ρήξεις μεταξύ σας, αλλά όλες οι απόψεις κάπου ήταν βασισμένες και έδειχναν απλά έναν διαφορετικό τρόπο αντίληψης του "κοινού καλού".
Πάρτε του όσα μπορείτε στο χέρι. Σίγουρα υπάρχουν παγίδες στην πόρτασή του. Μπορεί υπογράφοντας στην επανέκδοση να απεμπολούνται και δικαιώματα. Αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Βλέποντας και κάνοντας. Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ. που είσαι;

Ανώνυμος είπε...

.....Εδώ είμαι βρε! Στην εφημερίδα, στο γραφείο του Κυριακόπουλου και παίρνω τους τέσσερις μισθούς μπροστά.......

.......Συμπαθάτε με, μόλις ξύπνησα και έβλεπα ένα καταπληκτικό όνειρο.....

Ε.Ο.Γ.Τ.Α.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΟ http://troktiko.blogspot.com/


"Παγώνει" η επανακυκλοφορία της Sportime

Νέο πρόβλημα παρουσιάστηκε με τον απίθανο τύπο Κώστα Κυριακόπουλο που δεν τήρησε την δέσμευση του και έτσι φαίνεται ότι η επανακυκλοφορία της εφημερίδας sportime παγώνει και πάλι. Οι συντάκτες θεωρούν ότι ο εκδότης(;) τους κοροιδεύει και γιαυτό έκαναν πίσω και συνεχίζουν την επίσχεση τους. Όσο υπάρχει ο Κυριακόπουλος στα ΜΜΕ και δεν παρεμβαίνει κανείς, ούτε ο εισαγγελέας, ούτε ο υπουργός τύπου(μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει από ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ) μέλλον δεν υπάρχει….

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΟ http://troktiko.blogspot.com/


Πλακώθηκαν στην "Νέα Ώρα" και πήγαν στο Αστυνομικό τμήμα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον αθλητικό τύπο αφού σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το αστυνομικό τμήμα έφθασαν ο διευθυντής της εφημερίδας "Νέας Ώρας" κ.Διονύσης Αβούρης με τον εκδότη της εφημερίδας κ.Μπίρη για την απόλυση ενός συντάκτη Μάλιστα λένε ότι πιάστηκαν και στα χέρια και γιαυτό κατέληξαν στο τμήμα αλλά η κατάσταση φαίνεται ότι είναι ζοφερή. Η πληροφορία μας ήρθε από αναγνώστη με e-mail αλλά μάθαμε ότι κάπως έτσι έχει το περιστατικό. Ας αναμένουμε την αντίδραση του ΠΣΑΤ, μιας και εκεί εργάσζεται ως διευθυντής ο πρόεδρος του συνδέσμου Παύλος Γερακάρης. Όποιος θέλει από την εφημερίδα ας μας απαντήσει με e-mail.

Ανώνυμος είπε...

Yπουργός Τύπου; Τι ειν αυτό;

Τι ρώτησε ο δυο σχόλια πριν; Πού είναι ο υπουργός Τύπου; Μπα υπαρχει και τέτοιος;
Εννοείς αυτόν που παει στο "μπριφινγκ" για να μην απαντά τίποτα; Ή εκείνον που επί 2 τετραετίες δεν έχει εκτεθεί και εκλεγεται χαρισματικά από το Επικρατείας; Αυτον που ακόμα δεν έχει την στοιχειώδη ευσυνειδησία να παραδώσει την ταυτότητά του στην ΕΣΕΗΑ;
Περίμενε ευαισθησία και συναδελφική αλληλεγγύη απ τον κύριο "συνάδελφο"...

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, ο Κωσταγιώργης "τελείωσε" με τον Μπελίτση και μας περιμένει αυτή την ώρα στην ΕΣΗΕΑ να υπογράψουμε τα συμφωνητικά! Φοβερά πράγματα, έτσι; Άντρα θέλω τώρα τονε θέλω. Πείτε του να'ρθει το απόγευμα να πληρώσει και εντάξει ρε παιδάκι μου, τα υπογράφουμε άλλη μέρα τα συμφωνητικά... Μήπως δεν μας έχει εμπιστοσύνη; Είμαστε εντελώς αναξιόπιστοι μάλλον... Τον κοροϊδεύουμε τόσα χρόνια τον άνθρωπο...

Ανώνυμος είπε...

Κάτω τα χέρια απ' τον Ρουσόπουλο! Τον έχω βάλει βύσμα να βρω καμιά δουλίτσα στην ΕΡΤ. Μην τον κάνετε να το μετανιώσει και φάω πακέτο. Θα σας σκωτώσω όλους!!!!!!!!!!! Τον αγαπάμε και είμαστε μαζί του!

Ανώνυμος είπε...

Κυριακόπουλε πρόσεξε καλά: Εάν σήμερα δεν φέρεις χρήμα (ρευστό), δεν τη γλιτώνεις!

Ανώνυμος είπε...

Κυριακόπουλε, που είσαι; Ακόμα ψάχνεις για ζεστό χρήμα; Σε κάθε περίπτωση πάντως ένα να έχεις υπ' όψιν σου: Οσο νυχτώνει τόσο... το ξύλο μεγαλώνει.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΑΚΟ' ΑΡΓησε άλλη μια μέρα...

Χαλαρά "ραβδούχοι".
Μην ανησυχείς και εσύ αναγνώστη.
Ξύλο δεν πέφτει στο Μοσχάτο .
Κι ούτε πρόκειται να πέσει.
Εχεις δει πρόβατα να χτυπάνε τον τσοπάνη;

Πέφτει,
όμως, άγριο δούλεμα. Κάποιοι που δεν προσήλθαν στην μάζωξη που θύμιζε δυστυχώς κατοχικό συσίτιο κάτι ήξεραν ή δεν ειδοποιήθηκαν;

Η πρεμούρα κι η υποτειθέμενη τρεμούρα (sic) του αυτοκαταστροφικού διαχειριστή να ξανακρεμάσει την εφημερίδα στο περίπτερο την Τρίτη (13/8) αποδείχτηκε μαθητική, αν όχι κροκοδείλια, πρόζα κι όμως κάποιους έπεισε...

Το μόνο που κάταφερε είναι να κρεμάσει (στο ραντεβού) τους συντάκτες και την Δευτέρα και την Τρίτη (18/3). Αμεσο μέλημα του είναι να μαζέψει υπογραφές για την ένταξη όλων των συντακτών στην αγνώστων λοιπών στοιχείων εταιρία με το καθόλου εύηχο όνομα την ΙμΠΑΤΑτατουρ.

Αραγε κρύβεται, όπως φημολογείται,ένας συγκεκριμένος ΔΟΛιος λόγος ή είναι ντεφραγκέ (όπως λέμε ντεκαφεϊνέ) ο, αήητος στις δικαστικές διενέξεις, διαχειριστής και λέει και καμία μαμακία για να περάσει "κάτι";

ΥΓ.

1. Είναι αλήθεια ότι εκτός από αυτούς που προτρέπουν τον "πολυονόματο" να ξαναβγάλει την εφημερίδα υπάρχουν και κάποιοι συγκεκριμένοι που τον αποτρέπουν λέγοντας του να την ξεφορτωθεί;

2. O blogger troktiko όταν δημοσίευσε σαββατιάτικα την είδηση ότι ξαναβγαίνει το sportime ΠΟΙΟΝ εξυπηρετούσε;

3. Να δούμε όμως ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ντον Κοκάλ ή ο ντον Μπαρντινό;

Θα δείξει. Ο καιρός γαρ εγγύς...

Σας ασπάζομαι
Κακοφωνίξ

Ανώνυμος είπε...

Παλληκάρια,
πάρτε τους δρόμους
βρήτε λεφτά
βγάλτε την μόνοι
πιό παστρικά.

Μή προσμονάτε
τον "ζεμπεϊκά"
όσα κι αν τάζει, ότι κι αν λέει
πάλι θα κάνει τη λαμογιά.

Ανώνυμος είπε...

Το νεο best seller

O KΩΣΤΑΓΙΩΡΓΗΣ
ΦΙΛΟΥΣΕ
ΥΠΕΡΟΓΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Κυριακόπουλε, συντόμευε. Η υπομονή μας εξαντλείται..

Ανώνυμος είπε...

Είστε σίγουροι πως ο ΔΟΛ δεν έχει καμία ανάμειξη στα όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες στην εφημερίδα σας.
Αν ναι, τρέξτε τότε γονατιστοί στον Κωσταγιώργη να σας αποτελειώσει ...
Κουμάντο στη τσέπη σας βέβαια δεν μπορεί να κάνει κανείς. Εσείς ξέρετε, εσείς αποφασίζετε.
Έτσι κι αλλιώς είστε αξιέπαινοι για τον αγώνα σας

Ανώνυμος είπε...

IMPATATUR-1

Μόλις "ακούστηκε" ότι αν δεν αρχίσει να πληρώνει θα αρχίσουμε να ζητάμε 4-5 μισθούς μπροστά, ως δια μαγείας ξεπεράστηκαν όλα τα "τυπικά εμπόδια" και έδωσε... έναντι κάποια χρήματα για το μισθό Νοεμβρίου.
Μην πιάνεστε κορόιδα εργαζόμενοι στο Σπορταιμ.
Επί της ουσίας, από σήμερα, Παρασκευή, θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο.
Μια πληροφορία λέει ότι ο κύριος Κωσταγιώργης δηλώνει (για τους δικούς του λόγους) σε κάποιους άλλους κυρίους ότι η εφημερίδα Σπορταιμ θα είναι στα περίπτερα τη Δευτέρα.

ΥΓ: Ολα πανε συμφωνα με το σχεδιο

Ανώνυμος είπε...

Προς (πιθανούς) προβοκάτορες

Οι συτάκτες του Sportime και μόνο αποφασίζουν για το μέλλον της εφημερίδας και το δικό τους.
Ο πρότερος βίος και η πολιτεία του Κυριακόπουλου σαφώς και δημιουργεί συνειρμούς σε κάθε... στραβή, αλλά αν προχωρήσουμε δηλητηριασμένοι καλύτερα να μην ξαναβγεί το έντυπο.
Υποψιασμένοι ναι, αλλά όχι δηλητηριασμένοι.
Ο Κυριακόπουλος είναι ο γνωστός Κυριακόπουλος, απλώς θέλει χαλινάρι κι όπου πάει.
Υ.Γ. Καλώς τους κι ας άργησαν οι συνάδελφοι που το "πάλευαν" από το... σπίτι τους ή από τις άλλες τους τις δουλειές, όταν το δικό μας λαρύγγι βράχνιαζε. Τους αγκαλιάζουμε με θέρμη. Τους ξέραμε και δεν αλάζουν όπως και ο... Κυριακόπουλος.
Υ.Γ.2: Μάγκες, που θα έλεγε και ο Γεωργίου, οι αργομισθίες του παρελθόντος τέλος στο Sportime. Οποιος πιάσει πληκτρολόγιο από εβδομάδα θα δουλέψει... αλύπητα, διαφορετικά ας πάρει ακόμη έναν μισθό και ας μας αδειάσει τη γωνιά γιατί το Sportime θέλει κέφι, όρεξη, και νέο αέρα. Πάρεργο δεν μπορεί να είναι και να απιτούμαι μόνο να πληρωνόμαστε παράγοντας μίζερο προϊόν.
Υ.Γ.: Σύνθημα: Δούλεψε για το Sportime και προστάτεψε το από τους... τεμπέληδες γιατί διαφορετικά δεν έχει τύχη, ό,τι κι αν κάνει ο Κυριακόπουλος ή Μη σε νοιάζει τι έκανε το Sportime για σένα κοίταξε τι έξανες εσύ γι' αυτό.
Αντε και καλό κουράγιο χωρίς μιζέρια διαφορετικά "σκληρή" γραμμή 4 μισθών και τέλος.
Υ.Γ.2: Για την πάρτη μας ρε γαμώτο

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΕΡΑ ΤΑ 'ΜΑΘΕΣ?

Βγαίνει η εξέδρα αλλά το ανέκδοτο έρχεται απο το sportime

Για το ερχόμενο Σάββατο, ενόψει του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό θέλει να εμφανιστεί στα περίπτερα η εφημερίδα «Εξέδρα» του ΔΟΛ. Η πρεμιέρα που θέλει να κάνει είναι εντυπωσιακή με αφιερώματα και ένθετα όμως η διαφήμιση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ο ΔΟΛ ποντάρει ότι μέσα από τα έντυπα του και το κανάλι που ελέγχει θα προλάβει σε 1 εβδομάδα να κάνει…

Την αντεπίθεση μεν την καμπάνια του. Στοχεύει στο κοινό του goal και της sportday. Το αστείο είναι ότι ο Κώστας Κυριακόπουλος που είναι ο εκδότης-ανέκδοτο, προσπαθεί να βγάλει μέχρι το άλλο Σάββατο το sportime για να χτυπήσει την «Εξέδρα». Το χειρότερο από όλα είναι ότι το πιστεύει κιόλας.

Όπως το λέει και το εξώφυλλο: "Πατέρα τα έμαθες τα νέα;γίναμε ανέκδοτο" http://troktiko.blogspot.com/2008/03/sportime_22.htmlhttp://troktiko.blogspot.com/2008/03/sportime_22.html

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Καμία ανακοίνωση για τις εξελήξεις θα βγάλετε?

Ανώνυμος είπε...

Με βάση τη συμφωνία που βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Πέμπτη (20/3) σήμερα (Τετάρτη 26/3) ο Κυριακοπουλος θα πρέπει να πληρώσει για να "κλείσει" βασικά θέματα (όπως τα γραφεία στη Θεσσαλονίκη,ο Μανετάκης κ.α.) ενώ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη το τι θα κάνει με τους τεχνικούς (πόσοι και ποιοί) που θα δουλεύουν.
Οι εξελίξεις τρέχουν και το βάρος έπεσε στο να βγει η εφημερίδα στο περίπτερο.
Ισως υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση αν κριθεί απαραίτητο.

Συντάκτης Σπορτάιμ

Ανώνυμος είπε...

Από troktiko.blogspot.com

Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2008

Καλά σε πωλήσεις η επιστροφή του sportime

Πρεμιέρα με καλές πωλήσεις για το ιστορικό sportime που φαίνεται ότι θα πιάσε πανελλαδικά αρκετά πάνω από τα 10.000 φύλλα.
Φαίνεται ότι αυτή την φορά, το sportime ήρθε για να μείνει καθώς έχει μικρότερο κόστος(μιας και έφυγαν αρκετοί συντάκτες) και οι πωλήσεις του δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά με το παλιό sportime. Οι εκτιμήσεις από τα πρακτορεία...

δίνoυν το sportime κοντά στα 5.000 φύλλα σε Αθήνα-Πειραιά, στο πρώτο του φύλλο που βγήκε σε κακή ημέρα( 25η Μαρτίου) και μάλιστα χωρίς διαφήμιση. Τελικά τα ...κουρέλια πραγματικά τραγουδάνε ακόμα. Αν μάλιστα... τσαντιστεί και λιγό περισσότερο η εφημερίδα θα πάει καλύτερα. Να έχει να δώσει κάτι. Να πει κάποια κουβέντα παραπάνω, βρε αδερφέ.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση από... μέσα

...Θα προσπαθήσουμε αδέλφια, τουλάχιστον αυτό το υποσχόμαστε. Το ξαναλέω. Δεν είναι μόνο η δουλειά μας, είναι και μεράκι, την αγαπάμε την εφημερίδα. Στείλτε και μας εσείς ένα μέιλ, γράψτε κάτι στο "μπλογκ" για το τι θα θέλατε να έχει που δεν έχει. Να είσθε σίγουροι πως η υπόδειξη δεν θα πάει στα σκουπίδια...

Γιάννης Κούρκουλος