Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ SPORTIME

Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, συζητήθηκε επιτέλους στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ)το θέμα μας.
Σ' ότι αφορά το Ταμείο Ανεργίας, αποφασίστηκε να ενταχθούμε αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου, όσοι δεν έχουν άλλο μισθολόγιο. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να προσέλθουμε στα γραφεία του Ταμείου για τα σχετικά.
Σ' ότι αφορά το Ασφαλιστικό και τον καταλογισμό του χρόνου, για το 2008 (έως 31/8), απόφαση δεν λήφθηκε επειδή αντέδρασε - σφόδρα μάλιστα - η κυβερνητική επίτροπος! Έτσι, το θέμα θα επανέλθει μετά τις γιορτές με την παρουσία του Νομικού Συμβούλου της ΕΣΗΕΑ Λάζαρου Μπελίτση, ο οποίος πράγματι όλο αυτό το διάστημα έχει ασχοληθεί ενεργά και ζεστά με την υπόθεση μας, γεγονός για το οποίο τον ευχαριστούμε.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το γραφείο της αρμόδιας υπουργού (Πετραλιά), τις προηγούμενες ημέρες, εκφράζονταν η διάθεση να μας βοηθήσουν, αλλά το αποτέλεσμα - δυστυχώς - άλλα έδειξε.
Στο χέρι τους πάντως είναι να διορθώσουν την κατάσταση και μάλιστα σύντομα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, αν όντως εκτιμούν ότι πρόκειται για ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην υπόθεση του Sportime και αν συναισθάνονται - και στο Ταμείο μας - ότι είμαστε ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ανασφάλιστοι όλο το 2008.
Ενημερώνουμε επίσης ότι από την ΕΣΗΕΑ καταβλήθηκε ήδη το επίδομα εορτών, προς τους συναδέλφους μας, που είχε αποφασιστεί και ήταν το 5ο μέσα στο χρόνο, γεγονός για το οποίο και ευχαριστούμε.
Τέλος να κάνουμε γνωστό ότι Κυριακόπουλος και Μπούνας, έχουν ήδη στην πλάτη τους την πρώτη - πρωτόδικη - καταδικαστική απόφαση, απόρροια μήνυσης που είχαν καταθέσει οι συνάδελφοι του Γραφείου Θεσσαλονίκης.
Τα δυό ... μπουμπούκια φυσικά, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο το οποίο όμως δίκασε κανονικά και επιδίκασε 18μηνη φυλάκιση και 12.500 ευρώ. Ήταν σίγουρα μια αρχή, αλλά και μια διαφορετική αντιμετώπιση από τους δικαστές της Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με όσα ζήσαμε εδώ στην Ευελπίδων τον Σεπτέμβρη με τις δύο αναβολές σε ανάλογες δίκες μας.
Καλά κουράγια και το 2009 να μας βρεί από καλύτερη θέση

Δεν υπάρχουν σχόλια: