Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Συνάδελφοι όλοι την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008,
στη 1:00 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι πλέον!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε, μπας και δούμε φως... Και ευκαιρία να μετρηθούμε... Πόσοι μείναμε άραγε...??

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα, 18 Ιουνίου, στάλθηκε στο ΔΣ του ΤΣΠΕΑΘ, έγγραφο (αρ. πρωτ. 1403/18-6-08) της ΕΣΗΕΑ με τις υπογραφές του Αντιπροέδρου της Δημήτρη Τσαλαπάτη και του Γενικού Γραμματέα της Κώστα Μπετινάκη, σχετικό με το Sportime αλλά και την Αθλητική.
Σύμφωνα με αυτό, επισημαίνεται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και έχει να κάνει με τα οφειλόμενα, αλλά και τις μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές και μη υποληθείσες ασφαλιστικές καταστάσεις από τον Ιανουάριο του 2008 και μετά (για το Sportime).
Στη βάση αυτών, ζητείται το Ταμείο να καταλογίσει στην εργοδότρια εταιρεία ασφαλιστικές εισφορές "ώστε να μην απωλέσουν τα σφαλιστικά τους δικαιώματα οι εργαζόμενοι", καθώς επίσης το Ταμείο να "χορηγήσει βοήθημα αντίστοιχο και ανάλογο του επιδόματος ανεργίας, όπως άλλωστε το Ταμείο έπραξε και στην παρεμφερή περίπτωση των εργαζομένων στο ραδιοφωνικό σταθμό PLANET".
Καταλήγει η επιστολή: "Είμαστε βέβαιοι ότι το Ταμείο θα ανταποκριθεί στα αιτήματα μας ώστε οι συνάδελφοι να τύχουν ασφαλιστικής κάλυψης καθι οικονομικής βοήθειας με τη μορφή του επιδόματος ανεργίας".

Φώντας Χήτας

Υ.Γ: Από αύριο μέχρι και την Κυριακή θα βρίσκομαι εκτός Αθηνών, για λόγους επαγγελματικούς.
Επομένως η απουσία μου, από το ραντεβού στην ΕΣΗΕΑ να μην εκληφθεί διαφορετικά.

Ανώνυμος είπε...

".......και τις μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές και μη υποληθείσες ασφαλιστικές καταστάσεις από τον Ιανουάριο του 2008 και μετά (για το Sportime)."
ΠΡΩΤΟΑΚΟΥΣΤΟ!!
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ!
ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!!
ΑΛΛΟ ΑΝ ΤΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΤΣΕΠΕΑΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.
ΟΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς. Οι εργαζόμενοι, όταν εργάζονται και έχουν εργοδότη και δουλειά, δεν χάνουν τα ένσημα και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Μπορεί όμως κάποιος να διαβεβαιώσει τους συναδέλφους,ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας περί την ασφάλιση τους στο ΤΣΠΕΑΘ, έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση σε εμάς;
Για να μη χανόμαστε λοιπόν:
1. Με διοικητική, σαφώς, πράξη του Ταμείου μας, μπορεί να καλυφθεί το ασφαλιστικό κενό των 6 μηνών - σήμερα - εκτός και αν πιστεύει κάποιος ότι, αυτοί που μας άφησαν στο δρόμο, θα ... συντρέξουν για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους στο ΤΣΠΕΑΘ. Κι αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, πριν παρέλθει το 12μηνο και βρεθούμε χωρίς δικαίωμα αυτασφάλισης ...
2. Ασφαλώς και διεκδικούμε το σχετικό επίδομα από το Ταμείο μας, αφού το δικαιούμαστε και υπάρχει δεδικασμένο.
3. Οποιαδήποτε αγοραπωλησία στον "Όμιλο" προύποθέτει και την δική μας οικονομική τακτοποίηση για τα οφειλόμενα από τον Δεκέμβρη του 2007.Απλόν και αδιαπραγμάτευτο.
Αυτά τα 3 πράγματα, είναι ΒΑΣΙΚΑ στην διεκδίκηση μας και δεν μπορούμε περί άλλων να τυρβάζουμε.

Φώντας Χήτας

Υ.Γ: Και μια απορία: Ακόμη και γι αυτά τα ζητήματα "ανώνυμα" γράφουμε συνάδελφοι;

Ανώνυμος είπε...

Δεν χάνονται σε ποια χώρα;

Οι εργαζόμενοι όταν έχουν εργοδότη δεν χάνουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα σε ευνομούμενες χώρες...
Εδω ζούμε στην Ελλάδα, μην το ξεχνάς. Στη χώρα των θαυμάτων...
Σε μια χώρα που "ουρλιάζουμε" ότι θεωρητικά έχει πρόνοια για τον τελευταίο λαθρομετανάστη. Χώρα που έχει δημοσιογράφους που κόπτονται στα κανάλια τους για τη σύμβαση της τελευταίας αναξιοπαθούσης οδοκαθαρίστριας, αλλά όχι για 100 οικογένειες συναδέλφων τους που εμπαίζονται σχεδόν ένα χρόνο. Λογικό βέβαια γιατί αν ασχοληθούν με εμάς θα τους κόψει ο "θείος" την τηλεοπτική διαφήμιση...
Πώς λοιπόν πιστεύεις ότι σε αυτή τη χώρα ΔΕΝ χάνονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα; Εγώ ο ίδιος πήρα για αυτασφάλιση και μου είπαν: "λυπάμαι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα..."
Πώς λες Φώντα δεν χάνονται, όταν η ΕΣΗΕΑ δεν έκανε τίποτα τόσο καιρό για το θέμα και βγήκα απ τα ρούχα μου όταν ήλθαν ο Ράμμος με τον Κυρίτση; (δέχθηκαν την απραξία για το θέμα της Ένωσης δημόσια)
Πώς πιστεύεις ότι δεν χάνονται, όταν το ίδιο το ΤΣΠΕΑΘ και οι εποπτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου κωφεύουν; (εγώ ο ίδιος πριν 15 μέρες μίλησα με την αρμόδια Υπουργό και με διαβεβαίωσε ότι το θέμα το "βλέπουν" οι υπηρεσίες της...)
Στην Ελλάδα ζούμε, αδελφέ. Πραγματικά θα με ξενίσει αν δεν χάσουμε τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Αλλά αυτό δεν θα το αφήσω έτσι. Εως και προσωπικές αγωγές (μετά από εξώδικα) θα γίνουν... Καλώ προς την κατεύθυνση αυτή όλους τους συνοδοιπόρους... Αν σε ένα μήνα το θέμα δεν λυθεί...
Γιάννης Κούρκουλος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι, θέλω να εφιστήσω την προσοχή σας σε κάτι που θεωρώ σημαντικό. Εχοντας ζήσει τη διαδικασία με τον Planet, είμαι σε θέση να γνωρίζω πως όσοι από τους συναδέλφους έλαβαν από το ΤΣΠΕΑΘ το επίσομα επισχέσεως (εάν βεβαίως μιλάμε γι αυτό) είχαν υποχρέωση να το επιστρέψουν σε περίπτωση που θα βρισκόταν λύση - η οποία βρέθηκε στο πρόσωπο της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Επισημαίνω ότι εγώ δεν το έλαβα - ούτε το διεκδίκησα, καθώς αυτό αφορούσε μόνον τους ανέργους κι εγώ ήμουν και παραμένω στο μισθολόγιο της εφημαρίδας μας.

Τέλος θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι λόφω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος δεν μπορώ να παραστώ στη σημερινή συνάντηση, ωστόσο το τηλεφωνό μου θα είναι ανοικτό για οτιδήποτε χρειαστεί. Παράλληλα θα ήθελα να εξουσιοδοτήσω τους συναδέλφους που θα παρευρεθούν - όπως συμπεριλάβουν την ψήφο μου- εάν τεθεί οποιοδήποτε ζήτημα- στην πλειοψηφούσα τάξη.

Σας ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για τη μη παρουσία μου, η οποία ελπίζω να μην παρεξηγηθεί.

Συναδελφικά,
Μανώλης Παρδάλης

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ (ΜΕΣΗΜΕΡΙ) Δ.Σ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΘΕΜΑ SPORTIME

Φ.Χ

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι, χιλιοταλαιπωρημένοι συντάκτες του πάλαι ποτέ "Σπορτάϊμ". Εστω κι έτσι -με τα χίλια ζόρια- ίσως κάτι κινείται για το πρόβλημά σας...
Θα συμβούλευα όμως να ζητήσετε συνάντηση με το δ.σ. ή τη διευθύντρια του ΤΣΠΕΑΘ, ώστε να ακούσετε από πρώτο χέρι (κι όλοι μαζί) τι και πως μπορεί να ρυθμιστεί ή ποιες κινήσεις πρέπει να κάνετε ατομικά (π.χ. περί αυτασφάλισης κ.α.).
Μόνο έτσι θα έχετε σωστή πληροφόρηση και δεν θα γράφετε διάφορα που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση ή παρεξηγήσεις... Πάρτε όμως κι από την ΕΣΗΕΑ μια σταθερή άποψη για το πως μπορείτε να διεκδικήσετε δεδουλευμένα σε περίπτωση που πουλήσει ο ακατανόμαστος την εφημερίδα σε τρίτο.
Φυσικά έχει δίκιο ο ΦΧ που απορεί γιατί ακόμη και σε ασφαλιστικά/εργασιακά θέματα κάποιοι γράφουν ανώνυμα. Δεν έχετε κανένα λόγο να ακολουθείτε αυτή την τακτική... Σας μειώνει.
Εγώ δεν πρέπει να γράφω επώνυμα, γιατί δεν έχω σχέση με το "μαγαζί", δεν διεκδικώ κάτι, δεν ελπίζω σε τίποτα!
Συναδελφικά,
ένας... γνωστός άγνωστος, που λένε κι οι αναφορές του αστυνομικού ρεπορτάζ όταν πέφτουν βόμβες στα Εξάρχεια...

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι του Sportime μπορούμε να περάσουμε απ την ΕΣΗΕΑ Δευτέρα 9-3 το μεσημέρι
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι,
ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ, 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ SPORTIME, ΟΠΩς ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΕΝΩΣΗ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ MEDIA

Φώντας