Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Την Παρασκευή 23 Μαϊου 2008 στις 17:00

οι συντάκτες της εφημερίδας στα γραφεία μας.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΟΥ...

Ήλθα ήδη, γράφω απ την εφημερίδα στο "μπλογκ" Τετάρτη 5μμ. Μόνος, κοιτώ τα γραφεία τα PC και μου φαίνονται όλα τόσο περίεργα...
Πριν απ όλα, 21 Μάη σήμερα, χρόνια πολλά στον Κώστα Μπάκο, Κώστα Μπελιά, Κώστα Κόκκορη και κυρίως καλά. Για τον Κυριακόπουλο δεν λέω, γιατί τι άγχος έχει; Και πολλά και καλά θα είναι. Αλίμονο από άλλους...
Επί του θέματος τώρα. Τέλος Μάη λοιπόν η εφημερίδα έχει βγει 8 μέρες μέσα στο 2008 και οφείλονται χρήματα απ το 2007.
Η Πολιτεία (ευτυχώς έχουμε Υπουργό Τύπου συνάδελφο...)έπραξε το καθήκον της. Δηλαδή δεν έκανε το αυτονόητο. Τίποτα απολύτως! Σα να συμβαίνουν αυτά στη Σρι Λάνκα -όχι πως έχω τίποτα με τη συμπαθή κατα τα άλλα χώρα, σαν παράδειγμα τη χρησιμοποίησα επειδή είναι στην άλλη άκρη της Γης-.
Η ΕΣΗΕΑ (κάναμε και εκλογές πανάθεμά μας για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΣΥ...)μας έδωσε ένα πασχαλινό επίδομα, δίκην επαιτείας και... καθάρισε!
Το ΤΣΠΕΑΘ μήνες κάνει τον... Κινέζο στην αίτησή μας για το επίδομα της επίσχεσης για το οποίο υπάρχει ΚΑΙ "δεδικασμένο" με την έννοια ότι αλλού, άλλοτε, δόθηκε.
Οι λοιποί συνάδελφοι κυρίως οι τηλεοπτικοί, ασχολούνται με το πρόβλημα οποιουδήποτε άλλου (και καλά κάνουν) οδοκαθαριστών και λοιπών απεργούντων απανταχού της Γης, εκτός από καμιά 60ρια παραπεταμένους συναδέλφους τους που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.
Και ενώ όλη η χώρα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τους ρυθμούς της Καλομοίρας και αν το γόητρό μας θα σωθεί εθνικά (έστω και με διάκριση της χορογραφίας του Φωκά Ευαγγελινιού για τη Ρωσία), εγώ απλά ρωτώ.

Υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα, υπάρχει συντεταγμένη Πολιτεία, τουλάχιστον για να ρωτήσει τον κ. Κυριακόπουλο. Η εφημερίδα αυτή τελικά έκλεισε; Πτώχευσε; Τι σκατά έκανε; Υπάρχει κάποιος να μας βοηθήσει για να μην αποστερηθούμε έστω το επίδομα ανεργίας που παίρνει και ο τελευταίος πολίτης του τελευταίου επαγγέλματος;
Μια απλή ερώτηση έκανα σαν ένας υπερήφανος Ελληνας...

Γιάννης Κούρκουλος
(απ τα γραφεία του Sportime, Θεσσαλονίκης 62)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιάννη θα ήθελα να σε δω, να σου πω μια καλησπέρα, αλλά δεν θέλω να με πάρει η μπόχα που αποπνέει πλέον το συγκεκριμένο κτίριο... Οπότε την έχεις μέσω του blog, όπως έχουν και τις ευχές μου όλοι οι εορτάζοντες συνάδελφοι που προανέφερες. Επί της ουσίας νομίζω πως τα (ξανα)είπες όλα. Λόγω μιας σοβαρής υποχρέωσης, που δεν παίρνει καμία αναβολή, δεν θα μπορέσω να έρθω την Παρασκευή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα παρατάω. Είμαι μαζί σας ότι κι' αν αποφασίσετε και θα τα πούμε σύντομα.

Φίλιππος

Ανώνυμος είπε...

...Ναι είσαι καλά Φίλιππε, τουλάχιστον πάρε ένα τηλέφωνο στα απευθείας (κέντρο δεν υπάρχει) για να δεις τι "παίζει"
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους σας...
Αν και πάρα πολύ ...νέα στο Sportime και γενικότερα, στο καθεστώς "Κυριακόπουλου", που δυστυχώς, δεν μπορεί να το κατανοήσει ΑΝΘΡΩΠΟΣ ή έστω, τετράποδο στον πλανήτη (σε συνθήκες εξαθλίωσης ζούμε άλλωστε, κάποιοι από μας εξ΄ου και τα περί...τετράποδου), θα ήθελα πάρα πολύ να σας ξαναδώ αύριο αλλά δυστυχώς δεν θα τα καταφέρω!
Η καθημερινή μου ενασχόληση, πλέον,ελέω ...Κυριακόπουλου
...περιλαμβάνει πρωινό εγερτήριο στις 6:15, ραντεβού με τον οδηγό του Νο5 της τοπικής συγκοινωνίας στο Χαλάνδρι στις 7 για να μεταβώ στις 7:15 στο metro, να είμαι στο Αιγάλεω στις 7:45 και μετά από 10λέπτο περπάτημα, να φτάνω στον ΟΑΕΔ για τα περιβόητα "σεμινάρια πληροφορικής".
Ναι όντως, στα 33 του ξαναγύρισα στα θρανία για να μην ΤΡΕΛΑΘΩ!!! με την όλη κατάσταση. Τεχνικός Η/Υ δεν θέλω να γίνω...Παραμένω δημοσιογράφος αλλά "σπαταλάω" 6 ώρες την ημέρα από την ζωή μου συν άλλες τρεις με τέσσερις στο πήγαινε-έλα μήπως και πάρω, έστω και 720 ευρώ από τον ΟΑΕΔ και ΖΗΣΩ και αυτό τον μήνα...Εννοείται, όχι αξιοπρεπώς! αν και η ΕΣΗΕΑ θεωρεί το αντίθετο!

Ο πρόεδρος ήρθε πρωί πρωί την Δευτέρα στο δημαρχείο του Αιγάλεω για την fiesta αλλά μέχρι εκεί...Στο Μοσχάτο, Θεσσαλονίκης 62,πότε ήρθε τελευταία φορά; Μετά τα 1.000 ευρώ που πήραμε το ΠΑΣΧΑ όσοι ήμασταν στην "λίστα", τι έκανε;
Λυπάμαι αλλά στο δικό μου το χωριό αλλιώς, μου τα είχαν πει τα πράγματα για την ΕΣΗΕΑ. Από το 1995που δουλεύω, μόνο τους Τρίμη και Ράμμο είδα να έχουν "τσίπα" πάνω τους.
Αν κάνω λάθος, διορθώστε με...

ΜΑΡΑ ΚΟΥΤΡΑ

Υ.Γ. Φιλιά Φίλιππα!

FUA είπε...

Ωραίοι είστε. Ευχές μέσω blog πρώτη φορά βλέπω. Πάρτε ρε τηλέφωνο τους εορτάζοντες να τους ευχηθείτε κατευθείαν που μοα μάθατε τα ιστολόγια, τα διαδίκτυα και τις τεχνολογίες τώρα στα γεράματα σαν δεν ντρέπεστε λιγάκι.
Όσο για σένα Μάρα μου που ξανακάθισες στα θρανία στα 33 σου, τι να πω κι εγώ που το κάνω στα 44. Πιτσιρίκι, ε πιτσιρίκι.
Για να σοβαρευτούμε, όμως, και λίγο. Η ΕΣΗΕΑ αγαπητοί μου φίλοι, τον τελευταίο καιρό ασχολείται με το δράμα που ζει ο Κούλογλου των 400.000 ευρώ που απολύθηκε από την ΕΡΤ και δεν μπορεί να ζήσει την οικογένειά του. Λογικό, όμως, αφού αυτός πουλάει και όχι οι ταλαίπωροι του Sportime. Οπότε με αυτόν πρέπει να ασχοληθούμε για να δείξουμε σε όσους δεν ξέρουν ότι δεν είμαστε εντελώς ανύπαρκτοι και μόνο για παράτες.
Μια από αυτές είναι και η λαμπρή τελετή έναρξης των σεμιναρίων που λέει η Μάρα. Μια εκδήλωση, δηλαδή, όπου το σάλιο έπεσε σύννεφο και έπρεπε να παρευρίσκονται εκεί οι πάντες για να εισπράξουν το μερίδιο που αναλογεί ο καθένας. Τέτοιο γλύψιμο, σύντροφοι, ειλικρινά σας μιλάω δεν έχω δει ούτε σε ταινία του Γκουζγκούνη. Και μόλις η εκπρόσωπος των συνταξιούχων (Ελένη Βαζαίου αν δεν με απατά η μνήμη μου) τόλμησε να εκφράσει μια σκέψη της για έκδοση από την ΕΣΗΕΑ free press, όπου θα δουλεύουν έστω και εκ περιτροπής άνεργοι συνάδελφοι, έσπευσε να ανοίξει το μικρόφωνο για να την κατατροπώσει ο μέγας συνδικαλιστής Τσλαπάτης. "Εμείς είμαστε συνδικαλιστικό όργανο. Απευθυνθείτε στην Αυτοδιοίκηση και ΘΑ βοηθήσει και η ΕΣΗΕΑ", είπε ο γίγαντας, πετώντας το μπαλάκι μακριά από το όργανο που αόκνως εκπροσωπεί τα συμφέροντα των δημοσιογράφων. Και έκλεισε το μικρόφωνο αποκαμωμένος και περήφανος που έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του.

FUA

Ανώνυμος είπε...

Aνάρτηση στο socialforum.gr
http://www.socialforum-media.gr/forum/viewtopic.php?t=8956&postdays=0&postorder=asc&start=70
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 22, 2008 1:55 pm Θέμα δημοσίευσης:



Το προβλημα της Αθλητικης και του Σπορταιμ (εφημ. ραδιο,σαιτ) ειναι ΚΟΙΝΟ, ας το κατανοησουμε ολοι και ας συντονιστουμε επιτελους για κοινη δραση. Επισης το προβλημα μεγαλωσε και απο τη στιγμη που η Ενωση φανηκε πλεον οτι δεν ασχολειται, και δεν νομιζω κανεις συναδελφος τωρα πια να ελπιζει στο Σομπολο και στους συν αυτω.
Ειχαμε τον Κυριακοπουλο τωρα εχουμε να αντιμετωπισουμε και την Ενωση. Αληθεια πού ειναι οι τελευταιες συνδικαλιστικες αποφασεις τους (για νομικες ουτε συζητηση), για μια ακομη φορα, ...συνεντευξεις Τυπου, πληρωμενες καταχωρισεις στον Τυπο κ.ά. ανυπαρκτα... Αυτοι τα λενε...
Λοιπον,μεχρι τελος του μηνος αν δεν εχει υπαρξει εξελιξη ΝΑ· ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ και με κοινη δραση να στειλουμε ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ολους τους εμπλεκομενους. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ.
Ο Κυριακοπουλος δε πρεπει να μεινει ατιμωρητος και η Ενωση πρεπει να παρει το μαθημα της. Υπαρχουν τροποι και προτασεις αρκει να ενωσουμε τις δυναμεις μας.

Ανώνυμος είπε...

Πέρι του υποψηφίου (σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν) αγοραστή.


Ρεπορτάζ των Δημήτρη Μαρκόπουλου και Μηνά Τσαμόπουλου από το "Πρώτο Θέμα" της Κυριακής 16 Μαρτίου



Βίκτωρ Ρέστης:
Εφοπλιστής εισηγμένος στη Wall Street, τραπεζίτης με επιχειρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων, στην ενέργεια και το real estate και με πρωτοφανή ρευστότητα. Εσχάτως και εκδότης. Όπως λένε μάλιστα στο χώρο των ΜΜΕ, ο Βίκτωρ Ρέστης ήρθε για να μείνει.

Διαθέτοντας απίστευτη ρευστότητα για τα ελληνικά δεδομένα, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να μπει στο παιχνίδι. Παράγοντες της αγοράς λένε ότι το cash αγγίζει τα 4 δις. δολλάρια. Όσοι θέλουν να το μειώσουν λένε ότι «μετά βίας φτάνει το 1 δις. δολ.»!
Ο επιχειρηματίας ο οποίος εν μια νυκτί εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του CHANNEL 9 από τον Κοντομηνά, ανακοίνωσε τη δημιουργία του MTV GREECE, αγόρασε το SMART TV, ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες στα ελληνικά ΜΜΕ και δεν κρύβει ότι «ήρθε για να μείνει».

Το ερώτημα ωστόσο –όπως λένε πολλοί- είναι αν πίσω από αυτήν την επιχειρηματική υπερκινητικότητα κρύβεται ένα στιβαρό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος ή αν πρόκειται για ένα οικονομικό «γιουρούσι» του επιπέδου «τα παιδία παίζει».

Και αυτό διότι δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που ψιθυρίζουν στο παρασκήνιο ότι ο Βίκτωρ είναι «μια μηχανή υπερπαραγωγής ιδεών που ποτέ δεν πραγματοποιούνται».

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το αγαπημένο του σύνθημα είναι «ο ουρανός δεν είναι το όριο». Πρόκειται για ένα σλόγκαν που αντανακλά τις υψηλές του βλέψεις και την υπέρμετρη φιλοδοξία του.
Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο χώρο της ναυτιλίας όσοι πιστεύουν σε αυτόν τον αποκαλούν «ο νέος Ωνάσης».
Εξέχον μέλος της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας ο κ. Ρέστης με την επιχειρηματική του πορεία, μοιάζει να επιβεβαιώνει το εμπορικό δαιμόνιο του «περιούσιου λαού» που έχει μάθει να επιβιώνει και να γίνεται ακόμη πιο ισχυρός ύστερα από κάθε δοκιμασία. Και που η κυριαρχία του αρχίζει να ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας.
Η μητέρα του, η κυρία Μπέλλα Ρέστη, είναι δραστήριο μέλος και πρόεδρος του Ισραηλιτικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος αριθμεί 265 μέλη και ταυτόχρονα είναι μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου.
Παράλληλα κατέχει τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, ενώ έχει ιδρύσει το «Ρέστειον Κέντρο Ηλικιωμένων» στην περιοχή της Βούλας, το οποίο φιλοξενεί γέροντες εβραϊκής καταγωγής.
Ο Βίκτωρ Ρέστης βοηθά όσο μπορεί σε όλες αυτές τις δράσεις αλληλεγγύης, είτε χρηματοδοτώντας είτε συμμετέχοντας, όποτε μπορεί, στους εβραϊκούς εορτασμούς, όπως ήταν η πρόσφατη εισαγωγή του Σεφέρ Τορά στο Εχάλ της Συναγωγής που βρίσκεται μέσα στο «Ρέστειον Ίδρυμα».
Ο Βίκτωρ Ρέστης διατηρεί φιλικές σχέσεις με πολλά εξέχοντα στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας που προέρχονται από την ισραηλιτική κοινότητα:
τον κ. Σάμι Φαϊς, την οικογένεια Μοντιάνο, την οικογένεια Μάτσα (της γνωστής δισκογραφικής εταιρείας). Πρόσφατα μάλιστα εξαγόρασε μειοψηφικό μερίδιο μετοχών στην εταιρεία του –επίσης ισραηλιτικής καταγωγής- επιχειρηματία κ. Σαμ Μπενρουμπή.

Το φλερτ με τον ΔΟΛ

Ο Βίκτωρ Ρέστης δείχνει εσχάτως μεγάλο ενδιαφέρον για τα ΜΜΕ.
Η είσοδός του στον Τύπο δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες περίπου πριν από ένα χρόνο όταν εξαγόρασε το 33% της ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου.
Η χ η με ί α ό μ ω ς των δύο ανδρών δ εν έ δ ε σ ε, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να επιστρέψει το ποσοστό αυτό στον μεγαλομέτοχο της ΙΜΑΚΟ.
Έχει το 75% του MTV, ενώ το υπολοιπο 25% ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, το 100% του SMART TV και το 5,6% του ΔΟΛ, με στόχο την αύξηση αυτού του ποσοστού.

Τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει οι φήμες ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην αποκτηση του CHANNEL 9 ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαγορά του καναλιού είναι ζήτημα χρόνου, αφού λέγεται ότι οι δύο πλευρές έδωσαν ήδη τα χέρια.
Η εξαγορά του CHANNEL 9 αποτελούσε εδώ και καιρό «διακαή πόθο» του Ρέστη, ο οποίος έχει αποφασίσει να επενδύσει μεγάλα ποσά στα ΜΜΕ.
Λέγεται ότι στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις «ναυαγήσουν» την τελευταία στιγμή, ο εφοπλιστής έχει εναλλακτική λύση, καθώς έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της ιδιοκτησίας ενός άλλου τηλεοπτικού σταθμού της Αττικής, τοπικής εμβέλειας.
Κάποιοι επισημαίνουν τις στενές επικοινωνιακές σχέσεις που έχει αναπτύξει με δύο άλλα μεγάλα ονόματα του εφοπλισμού, τον Νίκο Δ. Πατέρα και τον Ευάγγελο Μαρινάκη, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ.
Κάνουν λόγο για ενδεχόμενη δημιουργία επενδυτικού ομίλου ο οποίος θα αφορά στα ΜΜΕ.
Η εξαγορά ποσοστού στο ΔΟΛ (περίπου 6%, με βλέψεις να φτάσει σύντομα στο 10%) τον έχει φέρι εσχάτως κοντά και με τον ισχυρό άνδρα του συγκροτήματος Σταύρο Ψυχάρη. Λέγεται μάλιστα ότι οι δύο «συνεταίροι» συναντήθηκαν προσφάτως προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το όριο του ποσοστού στο ΔΟΛ που θα αποκτήσει ο νεαρός κροίσος, αλλά και το πλαίσιο μελλοντικών πιθανών συνεργιών.
Φαίνεται πάντως ότι οι φιλοδοξίες του για τα ΜΜΕ δεν σταματούν εδώ.
Ανεπιβεβαίωτες για την ώρα πληροφορίες –τις οποίες ωστόσο διαψεύδουν οι εκδότες του- λένε ότι ο κ. Ρέστης έχει εισέλθει και στο μετοχικό κεφάλαιο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι», μέσω του δανείου ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε η τράπεζά FBB, η οποία ελέγχεται από το νεαρό εφοπλιστή.
Ο χρόνος βέβαια θα δείξει έως πού θα φτάσουν οι μιντιακές φιλοδοξίες του κ. Ρέστη και κυρίως αν θα αποδειχτούν επιτυχημένες. ΄

Οι Business του Βίκτωρα Ρέστη:
Ναυτιλία:
Έχει την “Enterprise Shipping & Traiding S.A.”, ήτοι 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια
Αποκτώντας το 33% της «Freeseas” μπήκε στη Wall Strret
Με το 13% της κυπριακής «Sea Star” μπήκε στην ΑΝΕΚ και στην «Hellenic Seaways”
Αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο “Delphin Voyager”
Τράπεζες-Επιχειρήσεις:
Το 51% της First Business Bank (FBB)
Το 20% της “Multirama”
Το 11% της “FG Europe”
Το 10% της “Νικας”
Το 10% της “Imperio”
Ίδρυσε την “First Financial Bank” στο Μαυροβούνιο

Media:
Εξαγόρασε το 33% της “IMAKO”
Έχει το 75% του MTV Hellas
To SMART TV του ανήκει κατά 100%
Μπήκε στο ΔΟΛ με 5,6%
Κλείνει την εξαγορά του CHANNEL 9
Eίναι μέτοχος στο «Ποντίκι»(?)

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι μη σπαταλάτε φαιά ουσία και δυνάμεις... Κυριακόπουλος παπαλα! ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ κι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις τέλος (από καιρό)! Τί περιμένετε;
Αν υπάρχει μια λύση για το "γκρουπ" είναι να εξαγοραστεί από έναν υγιή και με έντιμες προθέσεις επιχειρηματία κιόχι από κάποιον που θα χρησιμοποιήσει τα "μέσα" για να καλύψει σε λίγο καιρό τρομακτικές χασούρες ή μαύρο χρήμα...
Βέβαια προϋπόθεση είναι όχι απλώς να θέλει να πουλήσει ο "ιδιοκτήτης" τα "μέσα" ή να βρεθεί αγοραστής, αλλά να μπορεί να γίνει -νομικά και οικονομικά- η πώληση!!! Γιατί ποιος ξέρει τι θα δείξει ο έλεγχος στον ενδιαφερόμενο αγοραστή;
Τέλος πάντων... Θα προτείνω μια κάποια λύση... Κάντε μια επιτροπή, αφήστε κατά μέρος όσα γράφονται ή ψυθιρίζονται για τον κάθε κ. Ρέστη και ζητείστε -αν μπορείτε- να δείτε τον ίδιο! Ναι, επιδιώξτε να τον ενημερώσετε εσείς πως έχει η κατάσταση (σύμφωνα με όσα γνωρίζετε...), τι μπορεί να ζητάτε ή να προσφέρετε και να μάθετε αν πραγματικά θέλει να μπει στο παιχνίδι... Εστω, σαν τελευταία επαφή, ζητήστε από την ΕΣΗΕΑ να βοηθήσει στην πραγματοποίηση του ραντεβού κι αν θέλει να ορίσει επίσημα έναν εκπρόσωπο να μετάσχει στην επιτροπή... Αλλο δεν βλέπω...
ΥΓ Φυσικά και η ΕΣΗΕΑ πονάει για τον Κούλογλου... Νομίζετε ότι αν χτυπήσει ο Παντίδος θα κοιλοπονέσουν στον βάζελο ή θα πέσουν ανάσκελα αν χτυπήσει ο Σάλπι ή ο Καραγκούνης; Δυστυχώς και στην ΕΣΗΕΑ έτσι σκέπτονται, αν και -για να είμαι ειλικρινής- πιο πολλές ελπίδες έχει ο κάθε πιτσιρικάς να βοηθηθεί σ' ένα σωματείο παρά εσείς απ' την σημερινή ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ κ.λπ.

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβάνω. Πτώχευση δεν υπάρχει, αναστολή της εφημερίδας επίσης δεν υπάρχει και έτσι οι απλήρωτοι από πέρσι, είμαστε ΚΑΙ ανασφάλιστοι. Το ΤΣΠΕΑΘ το ξεκαθάρισε. Δεν έχουμε δικαίωμα ΟΥΤΕ να γεράσουμε. Ούτε και για ταμείο ανεργίας, αφού δεν έχει κλείσει η δεν έχει πτωχεύσει η εφημερίδα. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΪ. Σε εμάς γιατί αυτή αντιμετώπιση; Οι εθνοπατέρες της Βουλής πού είναι;
Υπάρχει τίποτα ΟΡΘΙΟ σε αυτήν τη χώρα ΡΕΕΕΕΕΕ; Υπάρχει κυβέρνηση υπάρχει τίποτα; Υπάρχει φιλότιμο ή να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας να τελειώνει; Αυτοί οι Υπουργοί ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;
Γιάννης Κούρκουλος

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη δικαιολογημένος ο θυμός σου αλλά κάνε και την αυτοκριτική σου; Πολεμήσαμε για να μάθουν τον πόνο μας; Τους ενοχλήσαμε στα γραφεία τους;Πήγαμε στη Βουλή για να συναντήσουμε τους συναδέλφους βουλευτές; Απαιτήσαμε από την ΕΣΗΕΑ να κάνει πράξη τις αποφάσεις που πήρες πριν από δύο μήνες (καταχορήσεις στον Τύπο κ.λ.π.), πιέσαμε να εκδικασθούν σύντομα οι μηνύσεις για τις οφειλές; Τι κάναμε Γιάννη; Αντε να ξεκολήσουμε από τον καναπέ και τις όποιες άλλες απασχολήσεις έχουμε και να δώσουμε λίγο χρόνο για την ιστορία του Sportime αν πιστεύουμε ότι υπάρχει ελπίς. Ναι να βρούμε και τον Ρέστη κι να τον πείσουμε να έρθει μαζί μας βάζοντας πλάτη για κάτι καινούργιο και υγειές. Βούληση θέλει παλληκάρια.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος θελει να βαλει πλατη, καλη δυναμη.
Οποιος θελει να βρει τον... Ορεστη καλη επιτυχια.
Οποιος θυμηθηκε τωρα οτι δεν... καναμε τιποτε καλο ταξιδι.
Θα δανειστω των ατακα (clopy απο τον Βελουχιωτη) του Μπακου: Καλη ανταμωση στα γουναραδικα και θυμιζω:
Καναμε πολλα αλλα το ματς ειναι στημενο. Καλα στημενο.
Οποιος μπορει να βρει δουλεια "καλη τυχη"¨. Δεν υπαρχει κανενας... Ο-ρεστης.
Ο Κυριακό, κοροίδευει παλι.
Με νεα παπαγαλακια που λενε διαφορες παπαριες δεξια κι αριστερα κοιταζει να διασωσει (παλι) τον κωλο του διοτι ειναι ανοιχτος σε πολλα μετωπα.
Αντε ξυπνηστε και γαμ... τον. Τι περιμενετε;

"Τεως"

Ανώνυμος είπε...

Kώστα (1848 δίκες και ακολουθούν κι άλλες)
και
Φρύνη (πασιέντζα, άνευ πινακίδων... κλπ)
δώστε τα χαιρετίσματά μας στον ωPέστη.


XsST
(Eχω φύγει εδώ και καιρό)

YΓ. Nομίζεται ότι η λαμογιά σας περνάει παντού...
αλλά σύντομα τα σπουδαία... υπάρχει και ημερομηνία λήξης ακόμα και για προϊόντα σαν και εσάς.
(Mέχρι τότε ρίχτε καμία εταιρική πασιέντζα)

Ανώνυμος είπε...

Εγω πάντως δεν νιώθω τύψεις φίλε και συνάδελφε των τριων σχολίων πρίν. "Ο καθένας όπως ξέρει το παλεύει και μπορεί" που λέει και ο Νταλάρας στο "Πεπρωμένο"¨. Οσο με αφορά, από το 1993 εδω -απ τα δοκιμαστικά-, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και νόμιζω και έχω καθαρή τη συνείδησή μου. Μπορώ να κοιτάξω τους πάντες στα μάτια, δεν πούλησα ποτέ κανέναν και άλλα να λέω εκεί και άλλα αλλού. Να το παίζω... Σπορτάιμ και να μιλάω και να παρακαλάω για άλλες δουλειές.
Την αυτοκριτική την κάνω. Και υπάρχουν λάθη. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι νεκροί και οι άπραγοι.
Μιλάς για τα περί αποφάσεων ΕΣΗΕΑ. Και ποιος σου απαγορεύει να παλέψεις να τεθούν σε εφαρμογή ακόμα και τώρα; Ετσι γι νάχουμε καλό ρώτημα...
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Μιας και ο λόγος για Ρέστη, κι επειδή αυτό που κυκλοφοφορεί είναι ότι χάλασε, σας λέω ότι τίποτα δεν χάλασε. Απεναντίας τελειώνει από μέρα σε μέρα. Μόνο που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο άνθρωπος αγοράζει το ράδιο και ίσως αυτό είναι για να αποκτήσει και ο Ψυχάρης επιτέλους τη δική του συχνότητα.
Είναι ξεκάθαρο ότι προς στιγμήν δεν υπάρχει καμία πρόθεση επανέκδοσης του Sportime. Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να γίνει είναι να μην καταφέρει κανείς να λειτουργήσει κανένα ραδιόφωνο αν προηγουμένως δεν έχει τακτοποιηθεί κάθε νόμιμη οφειλή προς τους εργαζόμενους σε ότι έφερε τουλάχισοτν το όνομα Sportime. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με συνδυκαλιστικές ενέργειες.
Επίσης αυτό αφορά και την Αθλητική -πρώην Ηχώ- για την οποία ο Κυριακόπουλος ισχυρίζεται ότι μόλις εισπράξει από το ραδιόφωνο θα την ξαναβγάλει. Ειδικά αυτό δεν πρέπει να γίνει ποτέ. Δεν μπορεί κανείς με τα χρήματά μας, τα οποία χωρίς να μας ρωτήσει δανείστηκε να το παίζει -τρομάρα του- επιχειρηματίας.
Η ευθύνη όμως είναι τεράστια όλων μας. Διότι άπαντες πλέον εξαφανίστηκαν. Ολοι έχουμε σπίτια και είναι λογικό να ψάχνουμε για δουλειά. Ομως το ένας δεν έρχεται σε αντίθεση με το άλλο. Μπορεί κάποιοι να βρήκαν δουλειά και κάποιοι άλλοι να βρούν -το εύχομαι για όλους. Ομως δεν είναι δυνατόν εμείς που βιώσαμε τόσα χρόνια τι σημαίνει να δρουν ανενόχλητα αυτά τα καθίκια να τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν. Ακόμα και για το γαμώτο. Ακόμα και αν τελικά δεν κερδίσουμε τίποτα.
Υπάρχει βέβαια και η ΕΣΗΕΑ. Οποιος έγραψε πριν από ημέρες ότι κοιμάται κάνει μεγάλο λάθος. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Οτι έχει χάσει τον ύπνο της. Περιμένει επιτέλους να ξεκαθαρίσει ότι τα πάντα έκλεισαν, ότι οι εργαζόμενοι μπήκαν στο ταμείο ανεργίας και να συνεχίσει ήρεμη τον ύπνο της. Οχι, κυίες και κύριοι. Μην τους αφήσουμε να κοιμηθούν και πάλι. Αυτή τη φορά πρέπει να πάμε όλοι στην Ενωση. Οχι για να εισπράξουμε αλλά για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν παίζουμε. Να καταλάβουν ότι παίζουν το παιχνίδι των Κυριακόπουλων. Αν κάνω λάθος μπορούν να το αποδείξουν. Πολύ απλά μάλιστα. Δεσμευόμενοι ότι οποιδήποτε μέσο κι αν λειτουργήσει θα προκυρήξουν απεργία από την πρώτη κι όλας ημέρα αν δεν πληρωθούμε κι εμείς τα νόμιμα.
Επίσης μπορούν να μας αποδείξουν ότι είναι με το μέρος μας αν βγάλουν μια ανακοίνωση ξεμπροστιάζοντας Ρουσόπουλους, Πετραλιάδες, Καραμανλήδες και κυρίως όλους του πρώην δημιοσιογράφους, νυν βουλευτές. Αλλιώς θα ξεμπροστιαστούν οι ίδιοι. Ο Σόμπολος διότι η παράταξη που τον υποστηρίζει δεν του επιτρέπει να πάει κόντρα σε αυτή -λες και θα του κόψει τον μισθό. Οι Τσλαπάτηδες κ.λ.π. διότι το κόμμα τρίβει τα χέρια του βλέποντας τη φθορά του προέδρου. Μόνο που μαζί του φθειρόμαστε κυριολεκτικά κι εμείς.
ΟΙ υπόλοιποι, διότι νοιάζονται μόνο για τη λεζάντα και αν θα γίνουν πρωτοσέλιδο κάποια στιγμή στον Ριζοσπάστη ως οι επαναστάτες που έριξαν τελικά τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.
Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες διότι το συνηθίζω. Ομως σήμερα ξύπνησα διαφορετικά.


ΥΓ.: Θα ήθελαν να θυμηθώ και κάποιους που πέρασαν από το Sportime. Ολους αυτούς που δήθεν είναι στο πλευρό μας. To Goal για παράδειγμα με τον Βασίλη και τον Ανδρέα που ετοιμάζουν το ραδιόφωνό τους αλλά και την Εξέδρα που έστησε ο Γιώργος. Ειδικά στους πρώτους προκύπτουν θέσεις εργασίας. Φαίνεται όμως πώς είναι τόσο φίλοι μας και τόσο στο πλευρό μας που τούτες τις ώρες μας ξεχνούν. Δε βαριέσαι αδερφέ. Οπως λέει και το τραγούδι... "στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε". Μόνο που εμείς πάντα θα μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια. Εκείνοι όχι.

Ανώνυμος είπε...

Ματσούκι και φωτιά!!!!

Καλά δεν βαρεθήκατε να γράφετε πέντε μήνες τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια... Ακόμα για την ΕΣΗΕΑ μιλάτε; Για βουλευτές; Για το Ρουσόπουλο; Για την πώληση του ραδιοφώνου; Νάνι-νάνι το μωρό.......

Ματσούκι και φωτιά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχω καιρό να γράψω στο blog μας. όχι βέβαια από αδιαφορία, αλλά επειδή αυτή η αηδία που μου βγαίνει τον τελευταίο καιρό, είναι πανταχού παρούσα στη ζωή μου ...
Διαβάζω λοιπόν και παρακολουθώ, διάφορα παπαγαλάκια, ένθεν κακείθεν, να διακινούν την πραμάτεια τους. Πουλιέται το ένα μέσο, αγοράζεται το άλλο, διαπραγματεύεται το διπλανό. Ο Ρέστης, ο ... Ορέστης και κάθε άλλος εύκαιρος επιχειρηματίας που βρίσκεται και κινείται στην πιάτσα, ετοιμάζεται να διαβεί το κατώφλι μας ...
Μπάστα συντρόφια και λοιπές δυνάμεις.
Δεδομένο 1ον: Όποιος και να είναι, καλώς να ορίσει. Αρκεί να μην έχει καμία ομοιότητα και ... συγγένεια με τα σημερινά λαμόγια.
Δεδομένο 2ον: Δεν ξέρω αν συμβεί τώρα, σε 1 μήνα, σε 3 μήνες, σε 1 χρόνο και πάει λέγοντας. Αλλά όταν συμβεί - που μπορεί να συμβεί - κανείς δεν μπορεί να ξεμπερδέψει μαζί μας, εφόσον δεν έχουμε παραιτηθεί των δικαιωμάτων μας.
Δεδομένο 3ον: Κι αυτά αναλύονται πολύ απλά. Αποζημίωση για όσα χρόνια είμαστε στην εφημερίδα - αν δεν τους αρέσει η ... φάτσα μας - και καταβολή δεδουλευμένων. Σήμερα 7 μηνών, αύριο περισσότερων κοκ.
Δεδομένο 4ον: Εξυπακούεται ότι στην περίπτωση πουλήματος, Μέσου που φέρει την επωνυμία Sportime, έχουμε λόγο και βαρβάτο μάλιστα ...
Δεδομένο 5ον:Η ερίτιμος κυρία ΕΣΗΕΑ, επίσης δεν μπορεί έτσι απλά να μας ξεφορτωθεί. Εντάξει, μας φιλοδώρησε δύο φορές με τα επιδόματα της,βρήκε την πατέντα των επιδοτούμενων σεμιναρίων του ΟΑΕΔ, αφού μας "βάπτισε" άνεργους, χωρίς να αυτό να καταγράφεται από πουθενά επισήμως, αλλά έχει ακόμη δρόμο μπροστά της ... Δεν επαιτούμε, δεν απειλούμε, αλλά απαιτούμε
Δεδομένο 6ον: Εδώ και τώρα, ζητάμε άμεση ρύθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων στο ΤΣΠΕΑΘ και τον ΕΔΟΕΑΠ (και το ΙΚΑ φυσικά για όσους δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ), αφού κινδυνεύουμε να μείνουμε ανασφάλιστοι
Δεδομένο 7ον: Ζητάμε, εδώ και τώρα, από τα Ταμείο Κύριας Ασφάλισης, να θεωρηθούμε - επιτέλους - άνεργοι - και να πάρουμε το σχετικό επίδομα,χωρίς χρονοτριβές και φτηνές δικαιολογίες.
Δεδομένο 8ον: Ζητάμε τέλος, αν κάποιοι έχουν απομείνει σ' αυτή τη χώρα που έχουν ευαισθησίες και συναίσθηση των καθηκόντων τους να μας πούνε ΤΙ ακριβώς είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι στο Sportime. Απολυμένοι; Απωλολότα; Ηλίθιοι; Ποιός μας χρωστάει και γιατί δεν βρίσκεται εκεί που του αρμόζει; Ποιός έπαιξε με την αξιοπρέπεια και την τύχη των οικογενειών μας και εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος; Ποιοί ευθύνονται για το τεράστιο σκάνδαλο που εξέθρεψαν, άφησαν να εξελιχθεί και να γιγαντωθεί και στο τέλος το έπαιξαν Πόντιοι Πιλάτοι;
Όσο για εμάς τους ίδιους; Χρειάζεται να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Γιατί στράβωσε ο αγώνας, γιατί ξεστράτισε, γιατί χάθηκε ο στόχος και η ουσία του, γιατί ακολουθήσαμε εν τέλει μια τακτική που, ήταν βούτυρο στο ψωμί όλων αυτών των απίθανων τύπων που είχαν το θράσος να μας δίνουν διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις, την ίδια στιγμή που μας αλυσόδεναν με τις παρασκηνιακές κινήσεις τους καιμας πήγαιναν πεσκέσι δεξιά και αριστερά ...

Υ.Γ (1): Στο blog του Μενδρινού, διάβασα Ωσανά για τον Μένιο Σακελλαρόπουλο που, λέει, αφιέρωσε το νέο του βιβλίο στους εργαζόμενους του Sportime, γι αυτά που περνούν.Καλωσύνη του και πάντα άξιος και στο συγγραφικό του έργο.
Δεν ήταν όμως εκείνος, τότε στην ΕΣΗΕΑ, που μας διάβαζε και κουνούσε το κωλόχαρτο του Κυριακόπουλου, όταν ήθελαν να μας ... μεταφέρουν στο SuperSportime;

Υ.Γ (2) Επειδή εγώ ήμουνα ο "δράστης" της φράσης "εμείς εδώ φυλάττουμε Θερμοπύλες", στα πρώτα κείμενα του αγώνα μας, τον περασμένο Ιανουάριο,που λοιδωρήθηκε από κάποιους - κανένα πρόβλημα - να το επαναλάβω κάπως διαφορετικά: Προσωπικά φυλάω Θερμοπύλες πάντοτε. Την αξιοπρέπεια μου, το κούτελο μου, την διαδρομή μου στο επάγγελμα, από το 1977 που ήλθα αμοστακος από το χωριό μου, στην πλανεύτρα Αθήνα.
Τότε που παράκουσα την προτροπή του μετέπειτα καθηγητή μου, Χρήστου Θεοχαράτου ...

Σας χαιρετώ,συνάδελφοι και καλή δύναμη στους¨"εναπομείναντες"
Φώντας Χήτας

Ανώνυμος είπε...

Να διαβάζετε με προσοχή και χωρίς βιασύνη όσα γράφει ο Φώντας! Γιατί και ξέρει κι έχει ψυχή... Γι' αυτό μη βιάζεστε να κρίνετε και να κατακρίνετε... Ούτε φυσικά να επαινείτε κάποιον που περαστικός απ' το "Σπορτάϊμ" δείχνει απ' τη σιγουριά του και την... μεγαλοψυχία του, αφιερώνοντας το νέο βιβλίο του... Αλήθεια το γράφει στο πρώτο φύλλο ή απλώς το είπε στην παρουσίαση; (Επεα πτερόεντα για εντυπώσεις... Λέω εγώ τώρα...)
Αλλωστε, επειδή μάλλον πάνε καλά οι πωλήσεις των βιβλίων του (δεν είναι καθόλου κακά) γιατί δεν έπειθε τον εκδότη να προσφέρει λ.χ. μισό ή ένα ευρώ απ' τις πωλήσεις σ' ένα λογαριασμό για τους άνεργους συναδέλφους; Τσάμπα μάγκες γινόμαστε όλοι, έστω αν -έστω και ως θεαματική κίνηση- έχουν κάποια ηθική αξία τα λόγια του Σακελλαρόπουλου (Αλήθεια εκείνος ο φωστήρας ο αδελφός του τί να γίνεται; Πού διαπρέπει το παλικάρι;)

Ανώνυμος είπε...

απο το socialforum.gr



Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 29, 2008 8:48 pm Θέμα δημοσίευσης:
MΑΓΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΔΟΛ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ. ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΦΑΓΑ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΧΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ. javascript:emoticon('') ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΗΜΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ.
Επιστροφή στην κορυφή

NTARTANIAN
Επισκέπτης/Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 30, 2008 5:34 pm Θέμα δημοσίευσης:
Oυπς! Τι έγινε; Ενημέρωσέ μας.... Γράψε κάτι παραπάνω...
Επιστροφή στην κορυφή

NTARTANIAN
Επισκέπτης/Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 30, 2008 6:31 pm Θέμα δημοσίευσης:

Μόλις διάβασα τα εξής: ''Ο πολύπαθος SPORTIME FM περνά στα χέρια του εφοπλιστη Βικτωρα Ρέστη και δι' αυτού στον δημοσιογραφικό έλεγχο του ΔΟΛ και ειδικά της αθλητικής εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ.
Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ της ΕΤΕΡ, της ΕΤΙΤΑ και της ΕΠΗΕΑ οφείλουν από κοινού να διεκδικήσουν τα χρήματα και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στον "ομιλο" ΣΠΟΡΤΑΪΜ - ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ.
Οι εργαζόμενοι στον "ομιλο" πρέπει ενωμένοι να υποχρεώσουν τις διοικήσεις των σωματείων τους και τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να παραμείνουν στη δουλειά τους''.
YΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ!!! Λέτε να πάρουν τα παιδιά τα δεδουλευμένα τους (τουλάχιστον);
Υ.Σ.: Όλοι αύριο στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία Θεσσαλονίκης 62.
...


-- IΣXYEI;;;