Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Ξανα-ήρθαμε!


Το editorial με αφορμή
την επανέκδοση της εφημερίδας μας:

Να ’μαστε πάλι εδώ.
Μια παρέα δημοσιογράφων και τίποτα παραπάνω.
Αλλωστε, αυτό ήταν πάντα το «Sportime».
Τουλάχιστον το καλό «Sportime».
Επιστρέψαμε και φιλοδοξία μας είναι να μην πρόκειται για... επιστροφή-καταστροφή.
Αν πράξαμε καλώς ή κακώς, ο καιρός θα δείξει.
Αν μας αντέχει δηλαδή το σχοινί είναι κάτι που φαίνεται μόνο από το χειροκρότημα.
Το βέβαιο είναι ότι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει.
Αυτό που μάθαμε να κάνουμε τόσα χρόνια.
Σίγουρα κάποιοι θα είναι στενοχωρημένοι σήμερα που θα μας δουν στο περίπτερο.
Ομως και αρκετοί θα είναι χαρούμενοι.
Είναι βέβαιο ότι οι δεύτεροι θα είναι σαφώς περισσότεροι. Ακόμα και από τη δική μας φάρα, υποτιθέμενοι ανταγωνιστές, είναι βέβαιο ότι θα χαμογελάσουν βλέποντάς μας.
Διότι κι αυτοί γνωρίζουν ότι εκ φύσεως το «Sportime» δεν είναι απλώς μια ακόμη αθλητική εφημερίδα. Ηταν, είναι και θα είναι κάτι παραπάνω.
Ξεκινάμε προσπαθώντας να αφήσουμε πίσω μας τις όποιες δυσκολίες.
Οπως η φλόγα πήρε το δρόμο της για το Πεκίνο έτσι κι εμείς είμαστε έτοιμοι να χαράξουμε τη δική μας πορεία. Μια πορεία έντιμη, με αντικειμενικότητα, εγκυρότητα και φαντασία. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Αλλωστε τον έχουμε περπατήσει και πάλι στο παρελθόν. Ποτέ δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.
Πάντα καταφέρναμε όμως να σταθούμε όρθιοι και να προχωρήσουμε.
Ελπίζουμε ότι αυτό θα πετύχουμε και τώρα.
Καλή μας αρχή.

SPORTIME

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Επαγρυπνούμε, καταγγέλλουμε και περιμένουμε...

Την Τρίτη 11 Μαρτίου παραδώσαμε προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την παρακάτω επιστολή μας:
«Εμείς οι συντάκτες του Sportime, ευρισκόμενοι στην 61η ημέρα επίσχεσης εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα 4 και πλέον μηνών, καταγγέλλουμε την παρελκυστική παραπλανητική και υποκριτική αντιμετώπιση από την φερόμενη ιδιοκτησία της εφημερίδας μας, στα δίκαια αιτήματά μας.
Απέναντι στην κίνηση καλής θέλησης των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου, επιλέγεται για πολλοστή φορά εκ μέρους της φερόμενης ιδιοκτησίας η προκλητική αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, στη λογική του διαίρει
και βασίλευε.
Στη βάση της διαμορφούμενης κατάστασης
ΖΗΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ των ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όπως αυτές εκφράστηκαν με τη σχετική ανακοίνωση.
Επιπλέον, ΖΗΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της ΕΣΗΕΑ στην κίνηση της φερόμενης ιδιοκτησίας, την επόμενη μάλιστα του υποτιθέμενου διαλόγου μαζί μας, να εγκαταστήσει ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου-εξόδου, στο κτίριο της Θεσσαλονίκης 62, στο Μοσχάτο.
Ενέργεια που αντιτίθεται εκτός των άλλων στην απόφαση της Γ.Σ. της Ενωσης τον Μάιο του 2006, με αφορμή αντίστοιχες προσπάθειες άλλων εργοδοτών.

Αθήνα 11 Μαρτίου 2008
Οι συντάκτες του Sportime

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, για το θέμα της εφημερίδας Sportime, έχει ως εξής:
«Μήνυση κατά των εκπροσώπων της εφημερίδας « SPORTIME », Κώστα Κυριακόπουλου
και Ηλία Μπούνα υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από 10 συντάκτες
(σ.σ. είναι και άλλοι 7 συνάδελφοι από τη Θεσσαλονίκη) που εργάζονται στη συγκεκριμένη εφημερίδα και, ταυτόχρονα, έχουν ασκήσει, ήδη, μαζί με όλους τους άλλους συναδέλφους,
το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας.
Η εργοδοσία συστηματικά αρνείται να πληρώσει τους μισθούς των συντακτών
και να καταβάλει τις ασφαλιστικές και λοιπές εισφορές που παρακρατεί
στα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΤΣΠΕΑΘ, ΕΔΟΕΑΠ, ΙΚΑ κ.λπ.) .

Μάρτυρες κατηγορίας κατά των εκπροσώπων της εφημερίδας, της εταιρείας που την εκδίδει και κατά παντός συνεργού τους, είναι και τα ένδεκα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
της ΕΣΗΕΑ.

Οι εξοργιστικές και απαράδεκτες διαδικασίες που μεθοδεύουν η ιδιοκτησία και οι εκπρόσωποι της εν λόγω εταιρείας, απασχόλησαν εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και την κοινή σύσκεψη με τους συναδέλφους αθλητικούς συντάκτες, οι οποίοι εδώ και 4 μήνες παραμένουν απλήρωτοι, ενώ η εργοδοσία αδιαφορεί ακόμη και απέναντι στην επίσχεση εργασίας, καθώς και τις παρεμβάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας.
Ήδη, διάβημα διαμαρτυρίας από την ΕΣΗΕΑ έγινε τόσο στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, όσο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Σανιδά για τις κατάφορες παραβιάσεις της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας καθώς και των διαδικασιών περί Ανωνύμων Εταιρειών.

Στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου προβλέπεται:

«Καμπάνια» ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την δημοσιοποίηση του προβλήματος
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή των Ελλήνων
Διαβήματα σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία
Διάβημα διαμαρτυρίας για το νομικό πλαίσιο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΜΜΕ στην χώρα μας.
Επιστολή – Διάβημα στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και στις Τράπεζες που χρηματοδοτούν τέτοιου είδους πειρατικές εκδοτικές δραστηριότητες. Με την επιστολή θα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτοφανή περιστατικά από επιχειρήσεις Τύπου και οφείλει η Ένωση και τα μέλη της να δείξουν ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς τους χρηματοδοτούμενους πελάτες τους, αναφορικά με την απ’ αυτούς ακολουθούμενη πρακτική σε σχέση με τα εργασιακά ζητήματα και το συνδικαλιστικό δικαίωμα.
Επιστολή στην Τράπεζα Πειραιώς με την οποία θα ζητούνται διευκρινίσεις για την όποια οικονομική συνεργασία του κ. Κ. Κυριακόπουλου και της εκδοτικής του δράσης, μαζί της».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ για τον αγώνα μας

Υστερα από τη χθεσινή παρουσία μας, στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών, αποφάσισε, μεταξύ των άλλων, ομόφωνα τα ακόλουθα:
Να συνεχιστεί η επίσχεση εργασίας.
Να κατατεθούν μηνύσεις προς πάσα κατεύθυνση.
Να δοθούν ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον Τύπο.
Να οργανωθεί συνέντευξη Τύπου.
Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στα πολιτικά κόμματα.
Να γίνει διάβημα στο Υπουργείο Τύπου και τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο.
Να σταλούν επιστολές προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Στο πλευρό μας και ο ΠΣΑΤ

Το προεδρείο του ΠΣΑΤ σε ενημερωτική συνάντηση, χθες στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, τάχθηκε ανεπιφύλακτα και με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό μας.
Μας υποσχέθηκε δράσεις με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιοποίηση του σκανδάλου που συντελείται και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην εφημερίδα μας.

Συνάδελφοι, ο αγώνας μας δυναμώνει και συνεχίζεται αμείωτος.
Αύριο Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 17:00 όλοι στα γραφεία μας

Μοσχάτο 5 Μαρτίου 2008
(56η ημέρα σε επίσχεση εργασίας)

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Ανοιχτή Επιστολή Νο2

ΠΡΟΣ
1. Υπουργείο Δικαιοσύνης
2. Υπουργείο Απασχόλησης
3. Υπουργείο Οικονομικών
4. Υπουργείο Τύπου
5. Πολιτικά Κόμματα
5. Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο
6. ΕΣΗΕΑ
7. ΠΟΕΣΥ
8. ΠΣΑΤ
9. ΤΣΠΕΑΘ
10. ΕΔΟΕΑΠ
11. Μέσα Ενημέρωσης


Το σκάνδαλο συνεχίζεται …


Εμείς, οι Συντάκτες και εργαζόμενοι στην εφημερίδα Sportime, απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που ΜΠΟΡΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθούν με το τεράστιο ΣΚΑΝΔΑΛΟ που εξελίσσεται στην καμπούρα μας, αλλά και που έχει ευρύτερες διαστάσεις για το σύνολο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ της χώρας μας.
Εμείς, που από τις 10 Ιανουαρίου 2008 βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων μισθών μας, από μια εργοδοσία που εξακολουθεί ουσιαστικά ανεμπόδιστη να κινείται στο ημίφως, να παρανομεί και να ερμηνεύει κατά το δοκούν τους νόμους του Κράτους, απέναντι στους οποίους θεωρεί ότι έχει ασυλία, ζητάμε την παρέμβαση εκείνων που εντέλλονται να ασχοληθούν με το ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
Στην Ανοιχτή Επιστολή μας στις 18 Ιανουαρίου, την αναφορά μας στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ SPORTIME στις 14 Φεβρουαρίου, αλλά και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μας στο διάστημα των περίπου δύο μηνών που διαρκεί η αγωνιστική μας διεκδίκηση, ζητούσαμε την ΑΜΕΣΗ και ουσιαστική παρέμβαση:
*Της Ελληνικής Δικαιοσύνης
*Των συναρμόδιων υπουργείων που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (Δικαιοσύνης, Τύπου, Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Απασχόλησης κ.λπ)
*Της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος
*Της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών
*Των Ασφαλιστικών μας Ταμείων (ΤΣΠΕΑΘ, ΕΔΟΕΑΠ)
*Της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και του ΠΣΑΤ
Σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να τους θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους.
Σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να τους θυμίσουμε ότι καμία σιωπή, καμία αβελτηρία, κανένα κρυφτούλι, δεν μπορεί να μας κάνει να κατεβάσουμε τη σημαία του αγώνα μας.
Σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να διατρανώσουμε την θέληση και την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αποκάλυψης της όποιας συγκάλυψης επιχειρείται, είτε με τη λογική της νωχελικής αντιμετώπισης του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ, είτε με την εκκωφαντική απουσία εκείνων που όφειλαν να είναι μαζί μας και κρύβονται.
Οι Συντάκτες του Sportime, απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2007, περιμένουν πλέον αποφάσεις και δράσεις και όχι ευχολόγια.
Οι Συντάκτες του Sportime, ΑΠΑΙΤΟΥΝ να πληροφορηθούν:
*Τι απέγινε η offshore εταιρεία του Παναμά στην οποία φέρεται να είναι υποθηκευμένος ο τίτλος της εφημερίδας μας και ποιών πραγματικά συμφερόντων είναι
*Πως δικαιολογείται το γαϊτανάκι των συνεχών αλλαγών, μεταβιβάσεων και πτωχεύσεων σε μια σειρά από εταιρείες, από το 2002 και μετά, με πρόσωπα υπαρκτά και ανύπαρκτα, πολλά από τα οποία βεβαρημένου παρελθόντος
*Ποιος και γιατί ο ρόλος της Τράπεζας Πειραιώς, από το 2002 μέχρι σήμερα, με τις κατά καιρούς δανειοδοτήσεις της σε εταιρείες σκοτεινών συμφερόντων και τις εκλεκτικές επαφές και συνεργασίες με διάφορους απίθανους τύπους
*Ποιοι και πως επέτρεψαν την δραστηριοποίηση σε άλλα ΜΜΕ, όπως ραδιόφωνο με νόμιμη συχνότητα από το ΕΣΡ μάλιστα και ιστοσελίδα – με λογότυπο Sportime – καθώς επίσης και άλλα έντυπα των οποίων αλλοιώθηκαν οι τίτλοι τους (από «Αθλητική Ηχώ» σε «Αθλητική» και από «Ώρα για Σπορ» σε «Νέα ώρα»), από ανθρώπους που εμφανίζονται να έχουν ασυλία από τους νόμους του Κράτους αν και είναι μπλεγμένοι μέχρι το λαιμό σε σκάνδαλα.
*Πως η ΕΣΗΕΑ αποδέχεται και συζητά, με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του Sportime Κώστα Κυριακόπουλο, του ανθρώπου με τα … χίλια και ένα ονόματα και τις άλλες τόσες ιδιότητες, που κυκλοφορεί ανενόχλητος προκαλώντας, από τη στιγμή που αδυνατεί – όπως ισχυρίζεται, η Ένωση – τόσο καιρό να διαπιστώσει την επίσημη ιδιότητα του και να τον ελέγξει επί της ουσίας.
Εν τέλει, οι Συντάκτες του Sportime, οικονομικά εξασθενημένοι σίγουρα αλλά ταυτόχρονα περήφανοι και αξιοπρεπείς, θα συνεχίσουν να μάχονται για την προστασία των δικαιωμάτων τους, με την ελπίδα ότι η ευνομούμενη Πολιτεία και οι εντελλόμενοι φορείς της, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Μοσχάτο, 3 Μαρτίου 2008

Οι ευρισκόμενοι στην 54η ημέρα επίσχεσης εργασίας Συντάκτες
της εφημερίδας SPORTIME